Читај ми!

Мицић о Олимпијским играма: Користиће ми да останем у форми

Српски репрезентативац Василије Мицић истакао је да га чека лето у ком ће много радити на својој игри.

Плејмејкер Шарлот хорнетса је на завршној конференцији сумирао сезону и говорио о изазовима током лета.

Мицић се после полусезоне таворења у Оклахоми као старији руки трејдован у Шарлот, где се разиграо.

"Као две различите сезоне у једној. Кратко је трајало, али динамично. Осамдесет две утакмице у шест месеци су потпуно ново исксутво за мене. Оба тима су се трудила да ми пруже помоћ као старијем рукију, какав је НБА и на чему треба да радим. Шанса у Шарлоту ми је помогла да увидим како ствари функционишу на терену. То ми је оно најважније, да схватим на ком сам нивоу као играч. За та два месеца сам научио много, са добрим и не тако добрим утакмицама. Све у свему, било је корисно", рекао је Мицић.

Најавио је велики рад током лета у ком га чекају репрезентативне обавезе.

"Трајање сезоне је другачије. Прошле године се завршило у јуну и углавном се креће на националним тимом, што ми не доноси прилику да радим на индивидуалним корекцијама. То је главна разлика између Европљана и НБА играча, то додатно време током лета. Био бих срећнији да смо играли у плеј-офу. Сад ћу се посветити свом напретку и Олимпијским играма крајем јула и почетком августа. Користиће ми да кроз такмичење не изађем из форме. Пре и после тога ћу радити на својој игри", казао је Мицић.

Хорнетсе чека именовање новог тренера, али Мицић се не брине за своју судбину.

"Промене ће се десити у наредних пар месеци. Нисам неко ко 'живи у облацима', радићу све што се од мене тражи. Било би лепо да останем овде, јер сам већ створио везу са играчима и осталима. Али остао или отишао, свакако сам научио да је потребно много рада се остане у овој лиги. Сваки играч је овде са разлогом. Добијам на мотивацији, јер сам у Европи дошао до нивоа у ком тешко да можете више. играм против стартних и резервних плејмејкера, снажних и талентованих момака. Надам се да ћу после рада се вратити овде као најбоља верзија себе", истакао је Мицић.

Навео је и елементе игре на којима ће радити током лета.

"Тројке из дриблинга, шут са полудистанце, нарочито на стрпљењу, јер овде нема правила од три секунде у рекету као у Европи. Зато је у Европи мање времена за читање игре из пик енд рола. Морам да радим на телу, да ојачам, пре свега због одбране један на један. Одбрана јесте до жеље, али и тела", рекао је Мицић.

уторак, 30. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво