Читај ми!

Ћакић: Највећи успех до сада, поносни смо на победе против Партизана и Звезде

Мега је сјајном серијом од седам победа завршила лигашки део сезоне, чиме су изабраници тренера Марка Бараћа поставили нови клупски рекорд у регионалном такмичењу, a њихов генерални менаџер Горан Ћакић је протеклу сезону упоредио са најбољом досадашњом коју су одиграли пре осам година.

Мега је обезбедила учешће у плеј-офу АБА лиге, где ће у четвртфиналу имати предност домаћег терена против Цедевита Олимпије.

“Највећи успех до сада, можда чак и већи од оног из 2016. године када смо такође били на четвртој позицији. Међутим, сигуран да ће се сви сложити да је АБА лига сада неупоредиво јача, са два стабилна евролигаша, као и доста врло квалитетних и искусних екипа које играју и друга европска такмичења“ рекао је Горан Ћакић.

Са скором од 16 победа и 10 пораза Мега је заузела четврто место пред плеј-оф АБА лиге, чиме је поновљен успех из сезоне 2015/16, када је екипа на крају стигла и до финала.

"Овај резултат још више добија на значају ако се има у виду да смо на почетку сезоне имали два пораза од Крке и Борца на домаћем терену. Након тога смо без икакве панике и немира стигли до четвртог места верујући у наш систем и да ће се квалитетан рад са тренинга на крају и резултатски показати. Заиста сјајан резултат и све честитке играчима и стручном штабу на челу са Марком Бараћем, као и свима у нашој Мега породици“, истакао је Ћакић.

Ове сезоне Мега је обележила 25 година постојања клуба, а први пут у историји у једној сезони у регионалном такмичењу савладани и Партизан и Црвена звезда.

"Посебно смо поносни на те победе против Партизана у последњој секунди, као и на гостовању против Црвене звезде после великог преокрета, када је цео тим по ко зна који пут показао да се никада не предаје. Оно што посебно радује је стабилност коју је показала екипа после победе против Црвене звезде, пошто је након тога лигашки део сезоне завршен на најбољи могући начин, сигурним тријумфима против Сплита на домаћем терену и против Игокее у Лакташима. Такође, оборен је и клупски рекорд са седам узастопних победа у регионалном такмичењу”.

Као и сваке године, Мега је и овај пут била убедљиво најмлађи тим у АБА лиги пошто је просечна старост екипе на почетку припрема за сезону била 19,8 година, уз капитена Уроша Плавшића који је у том тренутку био најстарији играч тима са 25 година.

"Ова екипа је започела свој пут још 24. јула прошле године када смо стартовали са припремама и оно што је најважније, показала је велики напредак и зрелост у односу на тај почетак. Осим Ђуришића, то је био тим практично без искуства играња АБА лиге. Афирмисан је велики број младих играча од којих се у будућности очекује да буду међу носиоцима игре наше репрезентације. На све то, играчи Меге су чак шест пута били изабрани МВП-а кола АБА лиге, те заиста имамо много разлога да будемо поносни"

Сезону је у екипи Меге започео и Никола Топић, који је и пре тога шест месеци провео у Мегином систему играјући за ОКК Београд.

Захваљујући сјајним играма Топић је доспео до самог врха у прогнозама предстојећег НБА драфта, где се тренутно пројектује као четврти пик.

"Изузетан је напредак који је Никола Топић остварио за једну годину колико се налазио у систему Меге. Сигуран сам да га очекује веома светла будућност. Такође, сигурно је да треба да будемо и веома задовољни како је екипа на челу са стручним штабом и тренером Бараћем одреаговала након његовог одласка у Црвену звезду. Улоге у тиму морале су да буду прерасподељене, али су их играчи спремно прихватили, што њихов даљи напредак и сами резултати тима у потпуности потврђују".

Скор од 10 победа и само три пораза у другом делу сезоне је нешто на шта смо такође изузетно поносни, нагласио је Ћакић.

"Имали смо и доста повреда ове сезоне, Гњидић који је као замена дошао уместо Топића, због повреде неће моћи да нам помогне у наставку сезоне у АБА лиги, али су играчи и стручни штаб увек проналазили начин да све те изазове превазиђу и верујемо да ће тако и наставити”.

Следи плеј-оф АБА лиге, где ће Мега у четвртфиналу имати предност домаћег терена против Цедевита Олимпије.

Серија се игра на две победе, прва утакмица је на програм у понедељак 15. априла од 20 часова у Хали спортова “Ранко Жеравица”.

Други меч у Љубљани се игра у недељу 21. априла од 20 часова, док ће се евентуална мајсторица играти у суботу 27. априла у Хали спортова Ранко Жеравица.

Улаз за прву и евентуалну трећу утакмицу против Цедевита Олимпије ће бити бесплатан.

“Мега игра изузетно брзу и квалитетну кошарку ове сезоне, по многима и најлепшу од свих тимова у АБА лиги. Очекује нас плеј-оф серија против Цедевита Олимпије и овај млади и изузетно талентовани тим Меге свакако заслужује велику подршку. У складу са тиме, позивамо све љубитеље кошарке, посебно оне са Новог Београда, да дођу у што већем броју. Сигуран сам да ће имати прилику да уживају у доброј утакмици и надамо се, још једној великој победи којом би направили први корак ка пласману у полуфинале АБА лиге”, закључио је Ћакић.

понедељак, 29. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво