Познати парови и распоред утакмица четвртфинала АБА лиге

Кошаркаши Партизана играће у четвртфиналу регионалне АБА лиге против Игокее, противник Црвене звезде биће Студентски центар из Подгорице, док ће се београдска Мега за пласман у полуфинале борити са Цедевита Олимпијом.

Убедљивом победом Партизана над Задром у "Београдској арени" завршена је прва фаза регионалне АБА лиге, па су познати сви парови и распоред утакмица четвртфинала.

Црвена звезда је лигашки део такмичења завршила на челу табеле са 22 тријумфа и четири пораза, па ће у четвртфиналу играти против Студентског центра из Подгорице, осмопласираног тима.

Прва утакмица у Београду биће одиграна у понедељак 15. априла (19.00), недељу дана касније "студенти" ће бити домаћини у "Морачи" (18.30), док је евентуална мајсторица на распореду у петак 26. априла.

Партизан је и пре дуела са Задром у понедељак знао да не може даље од другог места на табели јер је себи дозволио шест пораза у АБА лиги, па ће му противник у четвртфиналу бити Игокеа, седмопласирана екипа.

Осим ако се црно-бели не пласирају у плеј-ин Евролиге, дочекаће екипу из Републике Српске у среду 17. априла (18.30). Други меч у Александровцу је заказан за недељу 21. април (18.00), а седам дана касније биће одиграна и трећа утакмица, ако буде неопходно.

Трећи представник Србије у плеј-офу је београдска Мега која је са скором 16-10 заузела четврту позицију на табели, па ће у четвртфиналном дуелу са Цедевита Олимпијом имати предност домаћег терена.

Мега ће дочекати тим из Љубљане у понедељак 15. априла (21.00), а гост у главном граду Словеније биће у недељу 21. априла (20.00). Ако после два меча укупан резултат буде 1:1, путник у полуфинале биће познат у суботу 27. априла, када би Мега поново играла на свом паркету.

Четврти четвртфинални пар и једини у којем нема клубова из Србије чине подгоричка Будућност и Задар.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво