Читај ми!

Егзум: Свака част навијачима Даласа, али Европа је на другом нивоу

Кошаркаш Даласа Данте Егзум, поредећи атмосфере на утакмицама у Европи и НБА лиги, рекао је да је било тешко играти за Партизан пред навијачима Црвене звезде.

Аустралијанца су на конференцији за медије после победе Даласа над Хјустоном после додатних пет минута резултатом 147:136, у којој је он постигао тројку уз звук сирене за продужетак, питали о атмосфери на утакмици у дербију Тексаса.

"Било је добро. Очигледно је, ипак, да је Србија потпуно другачија 'зверка'. Није ово прозивка на рачун навијача Даласа, ништа тог типа, било је сјајно, али у Европи је то потпуно други ниво – скандирање, славље… Они имају људе који воде навијање и који уопште не гледају утакмицу, само се старају о томе да се навија. Јесте сад било гласно, али Европа је нешто друго", рекао је некадашњи члан црно-белих.

Уследило је питање да ли га је играње у таквој атмосфери у Србији спремило на то да буде сталожен у неизвесним завршницама.

"Дефинитивно мислим да јесте. Ако сте икад играли за Партизан и заиграли пред навијачима Црвене звезде у 'Пиониру'. Тешко је, тешко. Играли смо финалну серију са пет утакмица, од тога два гостовања, дефинитивно тешка атмосфера. Осећај је био као да су навијачи на терену са својим тимом. Зато ми је сада лакше – не мислим да ће бити таквих гостовања у плеј-офу, али јесте ме припремило", закључио је 28-годишњи Аустралијанац.

Егзум је осим Даласа и Партизана наступао и за Јуту, Кливленд и Барселону.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво