Читај ми!

Партизаново прво "бити или не бити" - Басконија долази у "Арену"

Кошаркаши Партизана од 20.30 играју меч 30. кола Евролиге против Басконије у "Штарк арени". Ток меча можете да пратите из часа у час на нашем порталу.

Партизаново прво "бити или не бити" - Басконија долази у "Арену" Партизаново прво "бити или не бити" - Басконија долази у "Арену"

Почиње пресудни период за наставак евролигашке сезоне црно-белих.

Није дошло до изненађења у Барселони, али нада у оптималне три победе за пласман у плеј-ин још увек тиња. Партизанова прва прилика да се примакне плеј-ину је против Басконије.

Тим Душка Ивановића је максимално искористио врло повољан распоред са четири дуела на домаћем терену, пресечена једним гостовањем Фенербахчеу. Савладали су Макаби, Асвел, Албу и Олимпију Милано на свом терену, оправдавши улогу фаворита над обејктивно слабијим ривалима и "Поносом Израела" као директним конкурентом у борби за осмо и девето место. На страни су потпуно супротни - тек један тријумф у шест мечева.

Гости из Виторије су са 16-13 сигурни учесници плеј-ина, остаје само питање са које позиције. Растерећенији су од Партизана, коме се са скором 13-16 у трци за 10. место придружио и Бајерн уз Валенсију.

Претходни дуел ова два тима у Шпанији спада међу оне који није требало да се изгубе. Чима Монеке је успео да на секунд до краја избори и погоди оба слободна бацања за победу 84:83. Оно што је позитивно, јесте да Партизан са плус два поена у своју корист на крају утакмице може да добије и у међусобном двомечу.

Партизану иде на руку податак да у претходних пет сусрета ова два клуба су увек славили домаћини.

Много је познанстава на обе стране, почевши од тренера Душка Ивановића и Жељка Обрадовића, некада великих играчких и још увек тренерских ривала.

Српски репрезентативац Вања Маринковић у дресу Басконије је бранио боје наше земље уз Партизановог Алексу Аврамовића у Манили, а саиграч у националној селекцији је био и са Огњеном Јарамазом, Аленом Смаилагићем и Урошем Трифуновићем. У дебитантској сезони је младом Маринковићу био саиграч Данило Анђушић.

Плејмејкер Басконије Коди Милер-Мекинтајер је био члан Партизана у сезони 2020/21, кад су у том саставу били Јарамаз и Трифуновић. 

Обрадовић се прибојава шута, Ивановић атмосфере на трибинама

Жељко Обрадовић је нагласио нападачке квалитете Басконије у изјави пред сам меч.

"Знамо да је то тим који шутира изванредно за три поена. Сем једног играча на позицији пет, сви остали су способни да шутирају за три. Да не причамо о Хауарду који је на једној утакмици против Барселоне шутирао 22 пута за три поена, сам један играч", рекао је Обрадовић. 

Свестан је тренер Партизана да Маркус Хауард није једини који често шутира за три поена. 

"Просек узетих шутева Басконије за три је преко 30, понекад иде и преко 40. Кључ утакмице је да не убацују у великим процентима шутеве за три поена и да спречимо офанзивни скок њихових високих играча који су изузетно агресивни", објаснио је тренер Партизана.

Душко Ивановић обраћа пажњу на "паклену" атмосферу у "Арени".

"Партизан има дворану у којој навијачи чине нешто посебно. Тамо је веома тешко играти, али и врло лепо. Моји играчи морају да знају да су та публика и атмосфера нешто што може и нама да да снагу, да нам буде инспирација. Не можемо да играмо ако смо импресионирани или уплашени. То је кључ ове утакмице. Партизан на домаћем терену увек креће веома агресивно, са еуфоријом, крађом лопти. Навијачи су ти који их гурају и дају им снагу да играју боље", рекао је тренер Басконије.

Партизан ће имати огроман пех, јер је Зек Ледеј ван екипе због породичне трагедије, тачније преминуо му је отац.

Меч 30. кола почиње у 20.30, а његов ток можете да пратите из часа у час на нашем порталу.

Табела:
1. Реал Мадрид 23-6
2. Барселона 20-9
3. Монако 19-10
4. Панатинаикос 18-11
5. Олимпијакос 18-11
6. Фенербахче 18-11
7. Виртус 17-12
8. Басконија 16-13
9. Макаби 16-13
10. Партизан 13-16
11. Валенсија 13-16
12. Бајерн Минхен 13-16
13. Олимпија Милано 12-17
14. Ефес 12-17
15. Жалгирис 11-18
16. Црвена звезда 10-19
17. Асвел 7-22
18. Алба 5-24

субота, 27. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво