Читај ми!

Директор Арене Грбовић за РТС: Висок степен безбедности, рачунамо да је ово ванредна ситуација

Кошаркаши Партизана у уторак од 20.30 играју трећи меч плеј-офа против Реала. Ривал је тражио појачане мере безбедности. Штарк Арена се припрема као за фајнал-фор. Организационо изузетно захтеван меч, потврдио је директор Арене Горан Грбовић. Екипа РТС-а забележила је ред за карте, а била је и у Арени, дан уочи меча.

Ред за карте за кошаркашку утакмицу између Партизана и Реал Мадрида био је дугачак неколико стотина метара. Тог дана чак ни неки од оних који су у раним јутарњим сатима стигли пред благајну београдске Арене нису успели да купе улазницу.

Иако се тада још није знало шта ће се све догађати у Мадриду, интересовање је било огромно. Арена се данас припрема као да се у Београду поново игра фајнал-фор.

Што гледалаца, што припадника обезбеђења, у Арени ће бити скоро 25.000 људи.

Случај је хтео да иста екипа која је забележила ред за карте, данас уђе у Арену пред велики и за све изазован меч.

Несвакидашњи мир у Арени и око ње. У сусрет бурној утакмици у сваком погледу.

Огромном халом одјекују савети Партизановог тренера, док директор Арене Горан Грбовић тврди да му је после пет година руковођења ово, организационо, најтежа утакмица.

"Хала има своје техничке могућности, ту су правила Евролиге, али и Партизан као домаћин има сопствену конфигурацију организације меча", објашњава Грбовић.

"Висок је степен безбедности. Рачунамо да је ово ванредна ситуација. Појачаћемо број редара, обезбеђења. Око 20.000 до 25.000 ‘ушлих лица’ – то је израз који користе комесари безбедности – ту спадају и обезбеђење, полиција, жандармерија и остали људи који ће се бавити сервисом", додао је Грбовић.

У тај број улазе и гледаоци. Можда ће их и бити највише до сада али, како наводи директор, не много више од три и по гледаоца по квадрату простора, што је у складу са правилима такмичења.

Навијача би било и за фудбалски стадион. Иако су карте плануле пре викенда, организатор продаје на свом листингу још има 1.600 позива у секунди за једну карту, каже саговорник РТС-а.

Реал, највећа спортска институција за сада је тражио појачано обезбеђење. И без тога, Арена припрема, као за фајнал-фор, вероватно и хиљаду редара, али такође постоји и забринутост да и најмањи инцидент, рецимо упаљач, флашица бачена са трибине, може да изазове пражњење и, што нико не жели, прекид утакмице.

Тада трибине или халу не празни директор, већ судије по прописима такмичења. Зато је још једном упућен апел – да се спортски и господски навија, као што је сјајним партијама у континуитету Партизан стигао довде.

субота, 27. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво