Циркус у Грчкој се наставља, сада ПАО неће да игра!

Већ недељама траје отворени рат између грчких кошаркашких великана Панатинаикоса и Олимпијакоса, а нова епизода "приказана" је јуче, када су се "зелени" огласили саопштењем у којем наводе да неће изаћи на терен за меч са Кимијем због "тероризма који спроводе људи из Олимпијакоса".

Главни разлог за то је одлука грчког Савеза и Лиге да замени судију Панајoтиса Анастатопулоса, који је био првобитно делигиран да суди меч Олимпијакос - Промитеас.

Наводно, црвено-бели су претили да неће играти ту утакмицу ако један од судија буде Анастатопулос, који је касније пријавио здравствене проблеме и затражио да буде "скинут" са списка судија.

Челници такмичења су касније делегирали новог арбитра на његово место, што је разбеснело челнике Панатинаикоса, који су најавили да неће више неступати у таквој лиги.

"Све док лигом влада безакоње и тероризам који спроводи Олимпијакос, у таквој лиги Панатинаикосу није место. Ми не можемо бити камуфлирани између двоје размажене деце који желе да прикрију своје проблеме тако што ће изазвати крај сезоне што је брже могуће. Чак су угрозили и људске животе... Браћа Ангелопулос морају бити избачени из спорта", пише у Панатинаикосовом саопштењу. 

Подсетимо, овогодишњи сукоб траје од меча полуфинала Купа Грчке, када су незадовољни суђењем у мечу са љутим ривалом, челни људи Олимпијакоса одлучили да не одиграју друго полувреме.

Уследила је потом њихова одлука да више неће играти мечеве са ПАО-ом уколико их не суде стране судије, што "зелени", а и Савез одбијају. Зато је клуб из Пиреја одлучио да потражи ново место за такмичење, те је испољио озбиљне намере и контактирао челнике АБА лиге ради уласка у исту, а о чему смо већ писали и ту могућност анализиирали у Око магазину.

Да све буде још интересантније, након кажањавања и одузимања бодова зараћеним клубовима, ПАО је тренутно трећи а Олимпијакос шести, те их очекује дуел већ у првој рунди плеј-офа првенства Грчке. Врели пролећни дани у атинској престоници...

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара