Дурент се повредио, али "Ратници" победили Хјустон за прву меч лопту

Голден стејт вориорси савладали су Хјустон на свом паркету са 104:99 и дошли до прве меч лопте у полуфиналној серији Западне конференције. "Ратници" су након два пораза у гостима одиграли много чвршће у одбрани и пред повратак у "Тојота центар" имају предност 3-2 у победама.

Актуелни шампион НБА лиге тријумф је најавио у првој четвртини коју је добио 31:17, али су се овога пута Рокетси вратили, иако је Голден стејт имао и "+20" (57:37).

Кључна за повратак била је трећа деоница коју је екипа Мајка Д'Aнтонија отворила брзим поенима, а онда у финишу тог дела тројкама Џејмса Хардена и Имана Шамперта смањила на 66:65.

До тог тренутка је најбољи у редовима Вориорса био Кевин Дурент, али је он морао да заврши меч због повреде листа (стање повреде биће јасније после магнетне резонанце). Ипак, тада је на сцену ступио Стефен Кари који је покренуо нову серију и решио питање победника.

Кари је меч завршио са 25 поена (9-23 из игре, 3-11 за три), уз шест скокова и пет асистенција, а једини ефикаснији од њега био је Клеј Томпсон који је постигао 27. До повреде је Дурент убацио 22 поена, док је Дрејмонд Грин био близу трипл-дабла (осам поена, 12 скокова и 11 асистенција).

Код "Ракета" је очекивано доминирао Харден са 31 поеном (10-16 из игре, 3-9 тројке), уз четири ухваћене лопте и осам успешних додавања, док је следећи стрелац био Ерик Гордон са 19 поена.

Шести меч игра се у Хјустону у ноћи између петка и суботе од три сата после поноћи.

Већ је познат један финалиста Истока, Милвоки је са 4-1 у победама елиминисао Бостон.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара