Милвоки протутњао до финала Истока

Кошаркаши Милвоки бакса први су финалисти Источне конференције НБА лиге, након још једне убедљиве победе над Бостоном. Бакси су савладали Селтиксе са 116:91 и укупним резултатом 4-1 дошли у прилику да се боре за велико финале.

Тако су играчи Мајка Баденхолзера протутњали кроз прве две рунде плеј-офа забележивши само један пораз, а све дилеме у петој утакмици са Бостоном отклонили су већ до полувремена.

На паузу су отишли са предношћу од 13 поена и до краја утакмице се нису освртали – разлика је само расла до максималних 25.

Стандардно најбољи код Бакса био је Јанис Адетокумбо са 20 поена (8-14 из игре) и по осам скокова и асистенција. Најбоље га је пратио Ерик Бледско са 18 поена, два више од Џорџа Хила.

Са друге стране, Селтикси нису имали ниједног расположеног играча у нападу – Кајри Ирвинг, који је вероватно одиграо последњу утакмицу у франшизи из Масачусетса, забележио је 15 поена, док су по 14 убацили Морис и Џејсон Тејтум.

Милвоки ће играти прво финале конференције још од 2001. године, а тамо ће чекати бољег из серије у којој играју Торонто репторси и Филаделфија севентисиксерси. Канадски тим води 3-2 у победама.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије