Даниловић председник Организационог одбора ЕП за кадете

Председник Кошаркашког савеза Србије (КСС) Предраг Даниловић изабран је за председника Организационог одбора Европског првенства за кадете које ће се ове године одржати у Новом Саду.

На конститутивној седници, чији је домаћин био покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез, за копредседнике Одбора који има укупно девет чланова изабрани су, прво Батез, као и члан Градског већа за спорт и омладину Новог Сада Огњен Цвјетићанин.

Батез се захвалио представницима КСС на подршци и поверењу да једно важно такмичења по европском календару, након 11 година, буде организовано у Новом Саду.

"Овај догађај је од изузетног значаја за развој кошарке. Чињеница да ћемо после више од једне деценије имати могућност и за опремање СПЕНС-а, што ће донети користи и за сва наредна такмичења на највишем нивоу у кошарци и Новом Саду као граду домаћину", поручио је Батез уз захвалност на подршци свим учесницима у организацији овог значајног спортског такмичења - Граду Новом Саду и министраству омладине спорта.

Даниловић је нагласио да ће сарадња КСС, Министарства омладине и спорта, Покрајинске владе и Града Новог Сада учинити да ово првенство буде реализовано успешно.

"Оваква подршка и заједничка организација доприносе добрим резултатима у организовању било којег спортског догађаја. Значајно је и што је ово такмичење у Новом Саду, који се показао као одличан домаћин у организовању значајних међународних спортских такмичења. Овде је 2005. године успешно било организовано Светско првенство младих кошаркаша", истакао је Даниловић.

Он је подсетио да је акценат КСС увек био на раду са младим играчима и да су само прошле године три младе селекције освојиле медаљу, што је Фиба препознала и доделила организацију Европског кадетског првенства за дечаке испод 16 година.

На конститутивној седници присуствовали су и чланови Организационог одбора: Дејан Томашевић, генерални секретар Кошаркашког савеза Србије, Дарко Удовичић, в.д. помоћника у Министарству омладине и спорта, Огњен Цвјетићанин, члан Градског већа за спорт и омладину Новог Сада, Дарко Каран, председник Кошаркаског савеза Војводине, Златко Болић, председник Кошаркашког савеза Новог Сада, Милорад Шушњић, начелник Полицијске управе у Новом Саду и Милан Јарић, директор ЈП СПЕНС.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 22. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара