Алимпијевић: Победа доноси мир; Чанак: Казнио нас Добрић

Тренер кошаркаша Црвене звезде Душан Алимпијевић изјавио је да је задовољан после друге овосезонске победе у вечитом дербију против Партизана (86:74) и начину размишљања екипе која је још једну утакмицу одиграла без Џејмса Фелдина и Пера Антића.

Кошаркаши Црвене звезде победили су Партизан 86:72 (22:24, 27:19, 22:14, 15:17) у другом вечитом дербију ове сезоне у АБА лиги и изједначили се на челу табеле са подгоричком Будућности, од које имају слабији међусобни скор.

"Као и после првог дербија јако сам срећан, јер ове победе значе и купују мир за наставак сезоне. Морам да истакнем значај ових 12 момака, јер кад год смо имали времена за тренинге и припрему долазили смо до фантастичних резултата. Ушли смо у један ритам и размишљамо да је нормално да играмо без два статистички значајна играча, изјавио је Алимпијевић на конференцији за новинаре у хали "Александар Николић" и најавио повратак Фелдина за меч против Басконије, док ће Антић паузирати још најмање 10 дана.

Млади тренер се осврнуо и на преостали део сезоне и борбу за прво место уочи плеј-офа у АБА лиги.

"Не зависи све само од нас. Тежак темпо других екипа које играју у више такмичења доноси поразе, али ми ћемо гледати у своје двористе", рекао је Алимпијевић и додао да није желео да убацује Марка Кешеља два и по минута пре краја без обзира на захтев публике.

Тренер Партизана Ненад Чанак изјавио је да да је његова екипа успела да довољно неутралише Тејлора Рочестија и Милка Бјелицу, али да није имала решења за Огњена Добрића и Матијаса Лесора.

"Честитам Звезди на победи. Успели смо да зауставимо Рочестија и Бјелицу, али казнили су нас Добрић и Лесор са неким поенима које нисмо смели да примимо. Добрић је имао добар шут. Контролисали смо 27 минута утакмицу, али нисмо успели да се вратимо, јер брзи напад не пролази против евролигашке екипе. Наставићемо да се боримо, видећемо да ли ће то бити довољно", рекао је Чанак.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво