Звезда тројкама срушила Партизан у „вечитом“ дербију Јадранске лиге

Црвена звезда – Партизан 86:74 (22:24, 27:19, 22:14, 15:17). Кошаркаши Црвене звезде победили су Партизан у другом "вечитом" дербију ове сезоне у АБА лиги. Црвено-бели су се овом победом изједначили на првом месту регионалне лиге са екипом Будућности, док је Партизан умањио шансе за пласман међу четири најбоље екипе.

Првак Србије и Јадрана тријумфовао је други пут над црно-белима и изједначио се на челу табеле са подгоричком Будућности, од које имају слабији међусобни скор, док је Партизан знатно умањио шансе за плеј-оф.

Без повређених Пера Антића и Џејмса Фелдина искочио је Огњен Добрић са 18 поена (6/7 за три), Матијас Лесор је имао 13, Немања Дангубић 12, док Партизану није помогао ни одличан учинак капитена Новице Величковића са 20 погодака и 10 скокова.

Четири кола пре краја Партизан је на две победе од четврто пласираног Морнара и у наредном мечу игра против Меге, док Црвена звезда гостује ФМП-у.

Ток меча у дворани "Александар Николић" 

22.46 - Крај меча, Црвена звезда - Партизан 86:74. Заслужена победа црвено-белих који су пре свега шутем за три поена успели да савладају "вечитог" ривала. Јунак победе био је Огњен Добрић који је био готово непогрешив са линије за три поена. Рочести је постигао за њега скромних 5 али је имао чак 10 асистенција. Лесор је забележио 13, а Дангубић 12 поена. Са друге стране још једну феноменалну утакмицу одиграо је Новица Величковић постигавши 20 поена уз 10 скокова.

22.23 - Крај треће деонице, Звзда води против Партизана 71:57. Црвено-бели су одиграли фантастичну четвртину у којој су успели да направе осетнију разлику. Добрић тројкама и даље наставља да решета кош Партизана. Своје моменте имао је и Дилан Енис...

22.03 - Партизан новим кошем Величковића отвара трећу четвртину...  

21.48 - Полувреме на мечу, Црвена звезда води против Партизана 49:43. Изједначен меч у "Пиониру", црвено-бели имају предност пре свега захваљујући одличном шуту за три поена (9/18). Звезду предводе Добрић са 12 (4/5 за три поена) и Дангубић са 10 поена. Праву минијатуру имао је и Стефан Јанковић (закуцавање, блокада, "тројка"). Сјајну ролу за Партизан има Величковић који је уписао 13 поена уз 7 скокова, док је Вилијам-Гос забележио 10.

21.37 - Звезда је кренула силовито у другој четвртини и води 39:33 после првих пет минута. 

21.22 - Завршена је прва деоница коју је Партизан решио у своју корист 24:22. Црно-бели су боље отворили меч али је Црвена звезда средином четвртине успела да преокрене резултат у своју корист. Тројкама Сија и Величковића у последњем минуту Партизан је поново успео да дође до минималне предности. Проблем за црно-беле могу представљати две личне грешке високих играча, Гагића и Шалића.

21.09 - Изједначена игра средимом прве четвртине (12:12). Одличан ритам на старту меча. 

21.00 - Почео је "вечити дерби", стартна петорка за црвено-беле: Рочести, Лазић, Дангубић, Бјелица и Лесор. За Партизан су ту Вилијамс, Си, Маринковић Величковић и Шалић. Си двојком за Партизан отвара овај дуел.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво