Теодосић: Имамо квалитет за медаљу

Капитен кошаркашке репрезентације Србије Милош Теодосић изјавио је на припремама на Копаонику да тренутни национални тим не треба поредити са ниједним претходним, као и то да верује у квалитет и борбу за медаљу на Европском првенству у Турској.

На питање како протичу припреме, Милош је одговорио да је задовољан условима и правац у ком тим напредује.

"Услови су заиста сјајни, екипа ради сјајно, ово је део припрема који играчи мање воле. Али, опет, свесни смо да је ово јако битан део припрема и заиста радимо сјајно, што је нама битно у овом тренутку. Ускоро почињу утакмице, период уигравања. Мислим да све иде како смо замислили, уз мале проблеме, који су, опет, нормални за овај део припрема", истакао је Теодосић.

Он није хтео да упоређује овогодишњи састав са оним из Рија 2016. или Шпаније 2014. године. 

"Сигурно да неиграње Стефана ове године велики хендикеп за ову екипу, али имамо играче који могу да га замене на квалитетан начин. Не бих поредио ову са прошлом или прошлу са оном пре ње. Свака година је прича за себе, али мислим да имамо довољно квалитета да узмемо једну од медаља. Гро екипе је на окупу, али недостају двојица битних играча: Марковић и Бјелица. Ту је доста нових дебитаната и повратника. Велика већина играча је била ту претходних четири или пет година, то је најбитније. Лазић је једини дебитант, сви су у неким тренуцима били ту. Тако да није се ништа много, ни битно изменило. Сви смо дуго заједно, за сада је све супер", додао је капитен репрезентације.

На питање о ривалу из групе, селекцији Русије, као неко ко је играо у ЦСКА шест година, имао је само речи хвале. 

"Искрено, не знам тачно у ком саставу ће бити. То је једна квалитетна екипа која је последње три-четири године мало кубурила, како су подмлађивали екипу имали су проблема са резултатом. Али мислим да ће ове године бити сјајан састав и да су екипа која, у неким тренуцима, може и до медаље. Генерално, немамо нимало лаку групу. Ми треба да се концентришемо на своју игру и да је то пут којим треба да идемо", рекао је Теодосић.

Евробаскет почиње 31. августа и траје до 17. септембра, а Србија ће у групној фази коју игра у Турској се састати са Великом Британијом, Русијом, Летонијом , Белгијом и домаћином Турском. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво