Ђорђевић после Чешке: Истина је, одлазим

Селектор Александар Ђорђевић рекао је на конференцији за новинаре после меча са Чешком да је истина да ће напустити кормило националног тима.

Крај конференције за новинаре селектора Алексанра Ђорђевића открио је да ће "орлови" остати без вође. "Истина је, одлазим", рекао је Ђорђевић коментаришући писање појединих медија да ће Србија после Мундобаскета остати без селектора.

"Рекао сам већ играчима, мислим да је ред и време. То је то. Није било разговора о наставку. На мени је да се повучем и да не очекујем никакав разговор, јер нема потребе. Ја знам када човек, или тренер треба да направи први корак. Осећам обавезу да то урадим. Нажалост, одлазим у тренутку када нисмо успели да дођемо до зацртаног циља", рекао је Ђорђевић српским новинарима у Пекингу.

Ђорђевић је рекао да је одлуку донео и пре Светског првенства у Кини.

"Иде живот у једном другом правцу. Пре свега лето које желим да посветим фамилији којој дугујем пуно. Све ово што смо прошли сви заједно није било лако. Нису биле лаке квалификације, није било лако ни такмичење. Све што смо прошли, и повреде и систем такмичења, све је било јако захтевно."

Селектор се захвалио људима из Савеза, као и играчима на невероватној сарадњи у претходном периоду.

"Моја велика захвалност свим људима из Савеза, пре свих Предрагу Даниловићу, некадашњем председнику Драгану Ђиласу, који ме и поставио на ово место, као и Дејану Бодироги, који је у то време био директор мушких селекција. Желим да се захвалим свим мојим сарадницима током претходних година. Мислим да смо одрадили један сјајан посао. Имали смо добру радну средину, искрену и професионалну причу. Желим да се захвалим свим играчима који су били овде, заједно смо се дигли, заједно су ме дигли. Дугујем много њима. Неизмерно ћу бити захвалан свима за ову прилику. Захваљујем се и на подршци коју смо имали свих ових година. Мислим да је било екстра", завршио је своје обраћање Ђорђевић.

Претходно, Ђорђевић је прокоментарисао утакмицу против Чешке и као и целокупни турнир.

"Честитао бих Богдану на сјајном турниру. Био је прави вођа на терену. Нешто нам је недостајало на овом турниру, то се видело и у првом полувремену ове утакмице. Нисмо одиграли до коске. Вероватно је на утицало што се нисмо сви окупили у исто време. Други део смо одиграли како треба. Имали смо тешких момената, али смо се у другом делу навикли на њихову игру. Игра у транзицији нам је била одлична, нисмо им дозволили лаке поене", рекао је Ђорђевић и похвалио игру Чешке.

"Честитао бих Чесима, одиграли су одличан турнир. Имају сјајног тренера и види се напредак. Саторански чини друге играче бољим и то је најважније у кошарци."

Ђорђевић се дотакао и организације самог турнира.

"Имали смо 11 изгубљних лопти у првом и само две у другом полувремену. Знамо да смо могли много боље, али смо остали кратких рукава. Организација турнира је невероватна, све је било одлично. Али, такмичење је било врло захтевно, о томе би организација требало да размисли. Прешли смо далек пут, немају све екипе исте услове за игру. Играчима је потребан одмор како би играли најбољу кошарку."

На питање како је играти "неважне" мечеве, селектор је рекао:

"Данас је био најважнији меч за мене и за моје играче. И следећа ће бити најважнија. То ја учим своје играче. То је мој карактер, желео сам да пробудим змаја после пораза од Аргентине, нисам успео после пораза од Шпаније. Није важно шта је било, већ шта вас чека. Ми смо јаки, имамо карактер, али остали смо кратких рукава. Изгубили смо два меча, обе екипе су у финалу. Желим и њима да честитам."

Број коментара 54

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво