Читај ми!

Историја у Леверкузену - "петарда" Бајера за прву бундеслигашку титулу и наставак серије без пораза

Фудбалери Бајер Леверкузена освојили су своју прву бундеслигашку титулу у историји победом над Вердером из Бремена резултатом 5:0 у мечу 29. кола Бундеслиге.

Леверкузен је на тај начин дошао до 16 бодова предности у односу на другопласирани Бајерн, а с обзиром на то да је остало пет кола до краја "Фармацеути" су осигурали дуго чекану титулу шампиона.

Домаћи су повели након 25. минута игре, а стрелац је био Виктор Бонифејс са пенала, да би вођство удвостручио Гранит Џака након сат времена игре.

На сцену је затим ступио најбољи играч шампионске екипе Флоријан Вирц и са три гола од 68. до 90. минута на прикладан начин запечатио тријумф домаћих.

Пре меча, навијачи Бајера су приредили сјајан дочек својим миљеницима, испративши их на утакмицу.

Леверкузен је на тај начин продужио своју серију без пораза на 43 утакмице. Последњи пут су поражени у последњем колу домаћег првенства претходне сезоне од Бохума.

Након тога су су нанизали 42 утакмице у свим такмичењима у којима нису осетили горчину пораза.

У пет наврата је Бајер завршавао као другопласирана екипа у Бундеслиги, последњи пут 2012. године, док је серија неуспеха из 2002. године ушла у спортске анале.

Тада је Леверкузен у размаку од нешто више од месец дана, осим титуле у немачком првенству, изгубио и у финалима домаћег купа, али и Лиге шампиона.

Имаће тим Ћабија Алонса и прилику да дође до још два трофеја до краја сезоне и уради оно што тиму није успело пре више од 20 година. У финалу купа ће се састати са Кајзерслаутреном, док су у првом мечу четвртфинала Лиге Европе са 2:0 савладали Вест Хем.

У досадашњој историји Бајер је освојио један Куп Немачке 1993. године и Куп Уефа 1988. године.

Фрајбург наставио борбу за Европу

У првој данашњој утакмици Фрајбург је као гост надиграо Дармштат са 1:0 и са нова три бода увећао шансе за нови излазак у неко од европских такмичења.

Победу гостима је донео јапански фудбалер Ритсу Доан који је једини гол постигао у 36. минуту игре, а потом су успели да сачувају предност до коначне победе.

Овом победом Фрајбург се бодовно поравнао са Аугсбургом који је седми на табели, а заостаје само три бода за Ајнтрахтом, који држи место које води у Лигу Европе.

четвртак, 02. мај 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво