Читај ми!

Противкандидати оштро на Платинија

Потенцијални кандидат за место председника Светске фудбалске федерације Дејвид Накид довео је у питање кредибилитет његовог ривала за то место Мишела Платинија, председника Уефе.

"Платини је себе позиционирао као реформатора, али како је то могуће? Како неко може да тврди да је слободан и неокаљан када је у основи део круга који је фудбал довео на овако јадан ниво?", упитао је Накид у интервјуу агенцији АП.

Платини није уплетен у недавне скандале Фифе, али је 13 година био члан Извршног одбора те организације, а недавно је прекинуо блиско пријатељство са Блатером. Он је Блатеру 1998. чак помогао да са места генералног секретара дође до председничке функције.

Платинија је критиковао и Чунг Монг-Јон, који је раније овог месеца покренуо своју кампању за место првог човека Фифе.

"Ођедном је постало веома модерно да се буде Блатеров непријатељ", навео је тај Јужнокорејац.

За разлику од Чунга, који је био потпредседник Фифе, Накид, из Тринидада и Тобага, никада није имао функцију у тој организацији. Он је играо у неколико европских, америчких и блискоисточних клубова, пре него што је постао тренер, а потом и отворио фудбалску академију у Либану.

Да би неко постао кандидат, мораће да добије писмену подршку пет државних савеза, а Накид тврди да је уз њега цела Карипска унија, у којој их је 25.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 22. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара