Катаи одвео Звезду на чело табеле

Црвена звезда савладала Јавор са 1:0 и преузела врх табеле. На терен се вратио опорављени Александар Луковић. Војводина славила против Новог Пазара (4:1), реми Чукаричког и Вождовца 0:0.

Фудбалери Црвене звезде победили су на свом терену екипу Јавора са 1:0 у утакмици седмог кола Супер лиге Србије и тако преузели прво место на табели.

Једини гол на утакмици постигао је Александар Катаи у 35. минуту.

Црвено-бели су, после седам кола, први на табели са 17 бодова, док је Јавор другопласирани са два бода мање.

Обе екипе су имале добре прилике до гола. Звезда је у једном нападу имала две добре шансе, али је шутеве Уга Виере и Луке Јовића одлично одбранио Владан Ђогатовић у осмом минуту.

Минут касније Јавор је имао велику шансу, али је Гајић промашио гол иако је био сам испред Предрага Рајковића.

Домаћи играчи су жестоко протестовали у 23. минуту тражећи од арбитра Александра Васића да досуди пенал. Виера је изашао сам испред Ђогатовића, који га је срушио, али је Васић, после више од минута чекања, одлучио да није једанаестерац.

Звезда је повела у 35. минуту када је Катаи, после пада Марка Петковића, преварио једног играча Јавора и искоса са леве стране савладао Ђогатовића.

Црвено-бели су били бољи у наставку меча, али нису створили озбиљнију шансу све до 86. минута, али Вијера није успео да затресе мрежу гостију иако је био сам испред голмана Јавора.

Први пут од јануара и повратка у Звезду на данашњем мечу заиграо је и Александар Луковић, који је у финишу сусрета заменио Сава Павићевића и одмах преузео капитенску траку од Рајковића.

Утакмица је одиграна пред скоро око 24.000 навијача, а посебне овације добио је голман и капитен Звезде Предраг Рајковић, о чијем се преласку у Галатасарај спекулише последњих дана.

Фудбалери Војводине победили су у Новом Саду екипу Новог Пазара са 4:1, док су Вождовац и Чукарички одиграли без голова.

Голове за Војводину постигли су Синиша Бабић у 30, Мирко Иванић у 67. минуту, Александар Палочевић у 72. и Александар Станисављевић у 86. минуту. Једини стрелац за Нови Пазар био је Анес Рушевић у 93. минуту.

Новосадска екипа је трећа на табели Супер лиге Србије са 13 бодова и утакмицом мање, док је Нови Пазар шести са четири бода мање.

Вождовац и Чукарички су у београдском дербију одиграли 0:0.

Фудбалери Чукаричког су имали зрелије шансе на утакмици, три пута су погађали и стативу гола Вождовца, али нису успели да погоде и мрежу, па су тако уписали други реми од почетка сезоне.

Вождовац је, на другој страни, наставио серију без победа, односно остао је на само једном тријумфу и то у првом колу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара