Србија у трећем шеширу на жребу за СП 2018, Рајковић извлачи куглице

Потпредседник Фудбалског савеза Србије (ФСС) Саво Милошевић предводиће делегацију Србије на жребу квалификационих група за Мундијал у Русији, који ће се одржати у суботу у Санкт Петербургу. Млади српски голман Предраг Рајковић извлачи куглице.

Како је саопштио ФСС, поред Милошевића у делегацији биће селектор А тима Радован Ћурчић и тим менаџер Александар Бошковић.

На церемонији жреба, односно један од оних који ће извлачити групе биће и најбољи млади голман света Предраг Рајковић, и то у одабраном друштву Бразилца Роналда, Фабија Канавара, Оливера Бирофа, Дијега Форлана, Самјуела Етоа, Александра Кержакова, Рината Дасајева и Хулка.

Том приликом биће обављен жреб квалификационих група у свим конфедерацијама, осим у Азијској, где је квалификационо такмичење већ почело. Дан раније биће одржана седница Организационог комитета Фифа СП 2018, а на којој ће бити саопштен распоред по "шеширима" и комплетна процедура. Очекује се и званична потврда да ће репрезентација Србије бити сврстана у трећи "шешир".

У европским квалификацијама учествоваће 52 репрезентације, а селекција домаћина Русије је директан учесник финалног турнира. Та 52 национална тима биће жребана у девет група - седам са по шест тимова и две са по пет тимова.

Квалификационо такмичење на територији Европе почеће у септембру 2016. године и завршиће се у октобру 2017. године. Европа ће, поред Русије, дати јоš 13 представника, директан пласман обезбедиће девет победника квалификационих група, а за још четири места играће осам најбољих другопласираних.

Церемонија жреба заказана је за суботу од 17 сати.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара