Јовановић: Погинућемо за победу у вечитом дербију!

Фудбалер Црвене звезде Вукашин Јовановић рекао је данас да осећа позитивну трему пред деби у "вечитом" дербију против Партизана и да ће његова екипа "погинути на терену" како би дошла до победе и задржала шансе да одбрани титулу.

"Очекивања су велика, игра се дерби. Биће 35.000-40.000 људи, највећи клуб у Србији против другог највећег и мислим да ће за овог већег и трофејнијег бити 2:0. У ствари, не бих да обећавам то, могу само да обећам да ће екипа погинути на терену, да ће оставити срце, а ако они буду бољи - шта да радимо", рекао је Јовановић агенцији Бета.

"Мислим да имамо добру екипу и да можемо до победе", додао је 19-годишњи Јовановић.

Фудбалери Црвене звезде у суботу од 18 часова на стадиону "Рајко Митић" играју против Партизана 148. "вечити" дерби, у склопу 24. кола Супер лиге Србије.

Јовановић ће дебитовати у "вечитом" дербију.

"Трема је позитивна, нема кога да се плашим, бројим минуте и сате до дербија. Надам се да ћу одиграти боље него против Вождова, да ћу из утакмице у утакмицу играти све боље. Али, важније од моје добре игре је победа", рекао је он.

Партизан је први на табели са пет бодова више од Звезде.

"Ми ћемо бити под притиском јер заостајемо пет бодова, али ће и они осећати притисак јер имају искусну екипу са више дербија у ногама. Победа би нам дала ветар у леђа, победом имамо реалније шансе да освојимо титулу", рекао је Јовановић.

Рајковић: Партизан у предности, али... 

Голман Црвене звезде Предраг Рајковић рекао је да је Партизан фаворит у предстојећем дербију због искуснијих играча који су одиграли много дербија.

"Тензија се полако осећа, али осим победе, не смемо да размишљамо ни о чему другом. Препустио бих Партизану улогу фаворита пошто има више искуснијих играча", рекао је он.

Голман црвено-белих навео је да ће Партизан бити под већим притиском.

"Дерби решавају ситнице, ко буде агресивнији и концентрисаније уђе у меч победиће. Они ће бити под притиском јер ако изгубе ми ћемо прићи на два бода заостатка и то је већи притисак у борби за титулу", рекао је Рајковић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара