Читај ми!

Челси и Сити освојили по три бода, пораз Саутемптона

Манчестер сити и Челси, главни конкуренти за освајање шампионске титуле у Премијер лиги, забележили су нове победе над Лестером, односно Халом. Саутемптон изгубио, Тадић промашио пенал.

Фудбалери Челсија и Манчестер ситија освојили су по три бода, док је Саутемпрон поражен на гостовању Барнлију, у данашњим утакмицама 16. кола енглеске Премијер лиге.

Лидер на табели није дозволио изненађење на Стамфорд Бриџу и са по голом у оба полувремена славио против Хала са 2:0, а у стандардној постави "плаваца" били су српски репрезентативци Бранислав Ивановић и Немања Матић.

Челси је задржао три бода предности над актуелним прваком Манчестер ситијем, који је забележио минималну победу на гостовању у Лестеру (1:0).

Сити је уз много тешкоћа задржао вођство након поготка Френка Лампарда пред крај полувремена, јер је домаћин свим силама настојао да дође барем до ремија и најави бег са дна табеле.

У гостујућем тиму Александар Коларов је преседео на клупи.

Саутемптон је остао празних руку на гостовању Барнлију (1:0), а главни кривац је српски нападач Душан Тадић, који није реализовао пенал за екипу Роналда Кумана у 60. минуту сусрета.

Фудбалери Арсенала савладали су екипу Њукасла са 4:1 и седмом победом ове сезоне остали у трци за врх табеле енглеске Премијер лиге.

Сусрет на Емиратима протекао је у знаку бољих и надмоћнијих "тобџија", који су у 58. минуту имали вођство од 3:0, уз два гола Оливијеа Жируа, допустивши ривалу да до краја само ублажи пораз.

Сигурну победу у завршници је оверио Санти Казорла поготком из пенала.

Резултати:

Барнли - Саутемптон 1:0 (Барнс 73)

Челси - Хал 2:0 (Азар 7, Коста 68)

Кристал палас - Стоук 1:1 (Мекартур 11 - Крауч 13)

Лестер - Манчестер сити 0:1 (Лампард 40)

Сандерленд - Вестхем 1:1 (Гомез 22. пенал - Даунинг 29)

Вест Бромвич Албион - Астон Вила 1:0 (Гарднер 72)

Арсенал - Њукасл 4:1 (Жиру 15,58, Касорла 54, 88 - Перез 63)

Сутра се састају Манчестер јунајтед - Ливерпул и Свонси - Тотенхем, а у понедељак Евертон - Квинс Парк ренџерс.

Табела: Челси 39 бодова, Манчестер сити 36, Манчестер јунајтед и Вестхем по 28, Саутемптон 26, Арсенал и Њукасл по 23, итд.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара