Читај ми!

Победа Бајерна, пораз Дортмунда

Фудбалери Бајерна из Минхена победили су на гостујућем терену Аугсбург са 4:0, у утакмици 15. кола Бундеслиге и остварили шесту узастопну победу у првенству, док је Херта као домаћин победила Борусију из Дортмунда са 1:0.

Актуелни шампион само је у првом полувремену имао озбиљнији посао са екипом најпријатнијег изненађења сезоне. У наставку су Баварци заиграли ангажованије и у року од десет минута напунили противникову мрежу. Екипа Пепа Гвардиоле једина је непоражена у Бундеслиги и заузима прво место на табели са 39 бодова, а Аугсбург је после седмог пораза задржао треће место са 24 бода.

Бајерн је до 12. првенствене победе дошао головима у другом полувремену. Двоструки стрелац био је Арјен Робен, који је постигао голове у 59. и 71. минуту, Мехди Бентаија био је стрелац у 58. минуту, а Роберт Левандовски у 68. минуту. Српски нападач у тиму Аугсбурга Никола Ђурђић био је стартер, а замењен је у 64. минуту.

Фудбалери Херте победили су у Берлину Борусију из Дортмунда са 1:0 и нанели јој девети првенствени пораз. Једини гол на утакмици постигао је Јулијан Шајбер у 40. минуту. Херта се тако попела на 12. место на табели са 17 бодова, док је Борусија поново пала у зону испадања, заузима 16. место са 14 бодова и има исто колико и претпоследњи Вердер, а само два бода више и утакмицу више од последњепласираног Штутгарта. Невен Суботић је за госте играо до 83. минута, док Милош Јојић није био у комбинацији за састав.

Келн је на гостујућем терену победио Шалке са 2:1 и учврстио се у средини табеле. Фрајбург је играо без голова са Хамбургом, док су резултатом 3:3 бодове поделили Вердер и Хановер.

Фудбалери Мајнца и Штутгарта одиграли су нерешено 1:1.

Мајнц је водио од 36. минута поготком Јоханеса Гајса, а изједначио је српски фудбалер Филип Костић у 72, три минута пошто је ушао у игру.

Штутгарт је остао последњи на табели Бундеслиге са 13 бодова, док је Мајнц 11. са 17.

Резултати:

Аугсбург - Бајерн Минхен 0:4 (Бенатија 58, Робен 59, 71, Левандовски 68)

Херта - Борусија Дортмунд 1:0 (Шибер 40)

Фрајбург - Хамбургер 0:0

Шалке - Келн 1:2 (Сане 85 - Ујах 46, Леман 67. пенал)

Вердер - Хановер 3:3 (Јунузовић 36, Лоренцен 55, Зелке 88 - Штиндл 12, Хоселу 62, Кијотаке 64)

Мајнц - Штутгарт 1:1 (Гајс 36 - Костић 72).

Одиграно у петак:

Хофенхајм - Ајнтрахт Франкфурт 3:2.

Недеља:

Бајер Леверкузен - Борусија Менхенгладбах

Волфсбург - Падерборн.

Табела: Бајерн Минхен 39 бодова, Волфсбург 29, Аугсбург 24, Бајер Леверкузен, Борусија Менхенгладбах, Шалке и Хофенхајм по 23, Ајнтрахт 21, итд.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара