Читај ми!

Фергусон: Нисам оставио Мојсу стару екипу

Сер Алекс Фергусон тврди да није оставио наследнику Дејвиду Мојсу "екипу стараца" и сматра да је Мојсова највећа грешка – што није задржао помоћног тренера Мајка Фелана. Ферги верује да ће "тврдоглави" Луј ван Гал вратити Јунајтед на пут успеха.

Бивши тренер фудбалера Манчестер јунајтеда Алекс Фергусон рекао је да га вређа то што многи тврде да је оставио "стару екипу" Дејвиду Мојсу.

Фергусон се повукао на крају сезоне 2013. године, а на клупи Манчестер јунајтеда заменио га је Мојс, који је због лоших резултата отпуштен после само десет месеци.

Фергусон је рекао да свом наследнику није оставио стару екипу, већ да је Мојс погрешио што у свом стручном штабу није оставио помоћног тренера Мајка Фелана.

"Увреда је рећи да сам оставио стару екипу. Челси има седморицу играча старијих од 30 година и нико не мисли да они имају стари тим. Лако ми је да се одбраним, пошто статистика све показује. Мислим да је Мојс морао да сачува Мајка Фелана, он је Јунајтедов човек, одан, напорно ради и добро процењује играче", рекао је Фергусон, пренели су британски медији.

Легендарни Фергусон је сам изабрао свог наследника, сународника Мојса, који је пре Јунајтеда од скромног Евертона направио сасвим солидан тим.

"Увек сам подржавао Дејвида, кад год је звао, саветовао сам га онако како бих ја радио да сам тренер. Али, мислим да ће он добро радити у будућности. Живот се не завршава када напустите Јунајтед", додао је Фергусон.

Он је поново подржао садашњег тренера Манчестер јунајтеда Луја ван Гала, рекавши да ће екипа брзо напредовати када се уклопе нови играчи.

"Он има такву филозофију, тврдоглавост и одлучност за успехом, потпуно верујем да ће бити успешан. Верујем да је он прави човек за посао у Јунајтеду. Имали су проблема с повредама, али када се уклопе новајлије, то је први корак ка успеху", рекао је Фергусон, који је за 27 година у Манчестер јунајтеду освојио 38 трофеја.

После девет кола у Премијер лиги Манчестер јунајтед заузима осмо место на табели са 13 бодова и има 10 мање од првопласираног Челсија, са којим је јуче на Олд Трафорду одиграо нерешено 1:1.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 22. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара