Читај ми!

Фудбалска Азија подржала Блатера

Председник Азијске фудбалске конфедерације (АЦФ) шеик Салман бин Ебрахим ел Калифа подржао је председника Фифе Сепа Блатера за поновни избор на ту функцију.

Подршка Сепу Блатеру за нову кандидатуру за место председника Фифе стигла је од азијске конфедерације АЦФ.

Блатер је јуче на састанку Извршног комитета Фифе потврдио да ће се кандидовати за пети мандат на месту лидера Фифе, на изборима који ће бити одржани у мају 2015.

"Блатер је у великој мери допринео развоју азијског фудбала кроз различите Фифине програме", рекао је Ал Калифа и додао да постоји "динамична веза између Фифе и АФЦ-а, откако је Блатер на челу светске фудбалске организације".

Подршка шеика Салмана кандидатури Блатера је посебно значајна будући да је АФЦ са својих 46 чланова једна од највећих конфедерација у оквиру Фифе.

Бахреински шеик је нагласио да очекује "јединство породице азијског фудбала приликом подршке Блатеровој кандидатури".

Јеидни противкандидат Блатеру на изборима који ће бити одржани 29. маја је 56-годишњи Француз Жером Шампањ.

Фифа је последњих месеци суочена са критикама због сумњи да је било корупције приликом избора домаћина Мундијала 2018. и 2022. године, што је предмет вишемесечне истраге.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара