Читај ми!

Адвокат: Не плашимо се Француза!

Дик Адвокат изјавио пред меч са Француском да се не плаши противника, као и да му је драго што "орлови" играју против јаког ривалу на старту новог репрезентативног циклуса. Дешан: Србија је заслужила да учествује на Мундијалу у Бразилу.

Селектор фудбалске репрезентацје Србије Дик Адвокат рекао је да се не плаши селекције Француске за коју је рекао да је међу најбољим тмовима Европе, али и поручио да се нада победи у предстојећем пријатељском мечу у Београду.

"Четири дана сам са екипом и полако се упознајемо и надам се да ћемо играти све боље и боље. Сутра играмо против јаког тима који је међу најбољима у Европи, али ме та чињеница радује, јер не желим да играмо са слабим ривалима, већ са најјачима како бисмо видели шта треба да променимо у будућности". рекао је Адвокат на конференцији за новинаре на стадиону Партизана.

Он је истакао да је резултат сутрашње утамице веома битан, али да је важна и игра тима.

"Обе ствари су нам битне, данас смо уигравили екипу, ми смо млад тим и немамо разлога да се плашимо Француске која има квалитетне играче, јер и наши фудбалери играју у најбољим клубовима Европе", рекао је Адвокат.

Он је уверен да ће Србија у сутрашњем мечу показати добру партрију.

"Имам добар осећај за сутрашњу утакмицу. Гледао сам пријатељски меч између Француске и Шпаније, био је на највећем могућем нивоу", закључио је Адвокат и додао да је претходни селектор Синиша Михајловић направио добар потез подмлађивањем тима.

Капитен репрезентације Србије Бранислав Ивановић рекао је да је утакмица против Француске од великог значаја за његов тим, пошто ће дати тренутну слику националног тима.

"Свака промена селектора има позитивне и негативнре стране, али се надам да ће у нашем случају она бити позитивна. Адвокат добро познаје екипу и верујем да ћемо његове захтеве спровестии у дело. Морамо да урадимо све како бисмо се пласирали на ЕП. Иако имамо доста осцијација, напредујемо као тим. Француска је врхунска селекција, домаћини су ЕП и њуихов циљ је да га освоје. Даћемо све од себе да сутра остваримо повољан резултат", рекао је Ивановић.

Селектор фудбалске репрезентације Француске Дидије Дешам рекао да је Србија заслужила да игра на Мундијалу у Бразилу и додао да се нада да ће тим Дика Адвоката исправити ту грешку и пласирати се на Европско првенство, које се 2016. године организује у његовој земљи.

"Србија има веома добар тим, доста фудбалера игра у Премијер лиги, која је најјача лига на свету. Мислим да је могла да се квалификује у Бразил, сада су променили селектора и надам се да ћемо вас видети у Француској", рекао је Дешам на конференцији за медије.

Он је истакао да ће за утакмицу против Србије направити доста измена у односу на пријатељски меч против Шпаније, који су "триколори" добили са 1:0.

"Биће то различит састав у односу на меч против Шпаније, прошло је неколико дана од те утакмице и не желим да умарам играче. Хоћу да их све видим на делу, што не значи да ћемо играти са другим тимом. Циљ нам је да будемо први у групи и да квалификације завршимо са свим победама", додао је Дешам.

Капитен и голман репрезентације Француске Уго Љорис верује да ће његов тим остварити победу, иако га очекује тежак меч у Београду.

"Мотивисани смо исто као против Шпаније, та победа нам је дала крила. У Београду нас очекује врућа атмосфера, Србија има добар тим, знам да имају доста фудбалера који играју у Енглеској и Италији. Сигурно желе да се искупе што нису играли на Светском првенству и са новим селектором остваре успех", рекао је Љорис.

Утакмица између Србије и Француске игра се у недељу од 20.45 на стадиону Партизана.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 22. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара