Севиља после пенала до трофеја!

Севиља - Бенфика 0:0 (пенали 4:2). Бољим извођењем пенала, екипа Севиље је освојила трофеј Лиге Европе! Након одиграних 120 минута није било голова у Торину, па су победника Лиге Европе одлучили једанаестерци у којима су прецизнији били Шпанци. Бенфика је пропустила више шанси али им је то слаба утеха.

Фудбалери Севиље освојили су трофеј Лиге Европе пошто су у финалној утакмици у Торину савладали екипу Бенфике бољим извођењем пенала са 4:2.

Сусрет је после 90 минута игре и продужетака завршен без голова - 0:0.

Севиља је освојила трећи трофеј Лиге Европе, након што је претходно тријумфовала 2006. и 2007. године.

Фудбалери Бенфике нису имали среће, јер су највећим делом утакмице играли боље и створили бројне шансе, од којих три-четири стопостотне.

Нису имали среће ни приликом извођења пенала, а јунак тријумфа Севиље био је голман Бето, који је бранио изванредно у 120 минута меча, а са "беле тачке" зауставио је ударце Кардоса и Родрига.

Бенфика је поражена у осам финала заредом у европским куповима, тако да клетва Беле Гутмана и даље траје.

Овако је текао финални меч у Торину: 

23.33 - Гамеиро погађа за 4:2 и освајање трофеја!!! 

23.32 - Луисао погађа и смањује на 3:2. 

23.31 - Коке је сугуран за великих 3:1 за Севиљу! 

23.30 - Родриго из Бенфике узима залет, несигурно и промашује тј. Бето поново брани! 

23.28 - Мбија шутира и доноси предност Севиљи - 2:1 после друге серије. 

23.28 - Кардосо шутира али Бето брани!

23.28 - Сигуран је и Карлос Бака - 1:1. 

23.27 - Први је пенал шутирао Лима из Бенфике и погодио за 0:1.

23.19 - Ни после 120 одиграних минута нема победника, па ће освајача Лиге Европе за сезону 2013/14 одлучити ударци са 11 метара. 

23.10 - Опао је темпо. Као да обе екипе не желе да направе грешку, која би их коштала финала. Пенали су све ближи...

23.07 - Нова измена у Севиљи, Фигуреас је заменио Витола. 

23.02 - Почео је други продужетак. 

23.00 - Завршен је први продужетак, и даље је 0:0. 

22.58 - Марко Марин већ нашушта терен, уместо њега у игри је Кевин Гамеиро. 

22.55- Бенфика је конкретнија и у првом продужетку али без озбиљнијих прилика. НА другој страни, у 101. минуту Карлос Бака је био у великој прилици али је лоше шутирао са неких 15-ак метара. Лопта је завршила у гол-ауту. 

22.43 - Почео је први продужетак. Са центра су кренули играчи Севиље. 

22.38 - После 90 минута у Торину нема победника ни голова. Играће се два продужетка од по 15 минута. 

22.36 - Истекао је 90. минут. Играће се два минута надоканаде... 

22.29 - Фантастичан шут Лиме у 84. минуту меча са неких 20 метара али је голман Севиље Бето је сјајно одбранио... Одмах потом Гарај главом шутира мало изнад гола. Боља је Бенфика у финишу меча.

22.23 - Прва измена у екипи Севиље - Рејеса је заменио Марко Марин. 

22.18 - У 72. минуту меча Макси Переира је лепо ушао у шеснаестерац, али се уместо шута одлучио за асистенцију Лими, који је изблокиран непосредно пре шута ка голу Бета. И даље нема голова - 0:0. 

22.06 - Екипе као да су, боксерски речено, спустиле гард! Ређају се шансе и контре на обе старне, оба тима улазе у одличне прилике да поведу и право је чудо што је на семафору после 60 минута игре резултат 0:0.

21.58 - Велика шанса и на другој старни, Рејес је био у доброј позицији на 15 метара од гола али је шутирао поред гола. Распламсала се борба... 

21.53 - Велики притисак Бенфике на старту другог полувремена - велике прилике за Лиму, Максија Периру... Севиља се некако одбранила. 

21.50 - Почело је друго полувреме... 

21.34 - Нова шанса за Бенфику, Гаитан је био у стопостотној шанси али је Фасио избацио лопту у последњем моменту. Одмах после тог момента, Феликс Брих је означио КРАЈ ПРВОГ ПОЛУВРЕМЕНА, које је завршено резултатом 0:0.

21.32 - Велика шанса за Масија Переиру који се нашао сам пред Бетом али је шутирао право у голмана Севиље. Одмах после Родриго је добро шутирао али Бето је поново одбранио... 

21.27 - Севиља је опаснија и конкретнија у финишу полувремена. Бака је био у дуелу са Луисаом у шеснаестерцу али ипак није успео озбиљније да запрети Облаку. На другој страни, агилнији од осталих је Макси Переира али без већих успеха...

21.16 - Трећи жути картон на мечу а први за фудбалере Бенфике, добио га је Сикера у 30. минуту. И даље нема голова - 0:0. 

21.12 - Два претпрљена фаула нажалост су оставила трага на Миралему Сулејманију, који је морао да напусти терен. Заменио га је Андре Алмеида. 

21.08 - Meч заједно прате Сер Алекс Фергусон и тренер Јувентуса Антионио Конте.

21.00 - Након слободног ударца и убацивања лопте у казнени простор Севиље, Гарај је имао шансу али је изблокиран. Лопта је отишла у корнер након којег се ништа битније није десило. После 15 минута нема голова - 0:0. 

20.58 - Први жути картон на мечу - добио га је Фасио из Севиље због оштрог старта над српским фудбалером у редовима Бенфике Миралемом Сулејманијем. Само минут касније, због новог старта над нашим играчем јавну опоменуо добио је и Морено. 

20.56 - Прва озбиљнија ситуација виђена је пред голом Бенфике. Ракитић је повукао контру, али је у наставку кације нападач Бака био у офсајд позицији. 

20.50 - После првих пет минута, чини се да су агресивније кренули фудбалери португалске Бенфике. Изгледа да ће Севиља ослонити на контра нападе. 

20.47 - Сјајну шеталицу развили су навијачи Севиље...

20.45 - ПОЧЕЛО ЈЕ ВЕЛИКО ФИНАЛЕ У ТОРИНУ!

20.35 - Десет минута пре старта меча, навијачи Бенфике су до последњег места испунили за њих предвиђену трибину...

20.24 - Пехар који ће подићи капитен победничког тима налази се поред терена...

20.15 - Још тачно пола сата остало је до почетка великог финала Лиге Европе у Торину а објављени су и састави и формације финалиста:

Да ли ће Бенфика коначно скинути проклетство Беле Гутмана или ће Севиља поновити успех из 2007. године, сазнаћемо после вечерашњег торинског финала Лиге Европе.

Севиља и Бенфика су до сада одиграле два међусобна меча у европским такмичењима.

У сезони 1957/58 у прелиминарној фази Купа шампиона, Севиља је код куће славила са 3:1, а у реваншу у Лисабону су одиграли меч без голова.

Оба клуба ће имати велику подршку својих навијача, који су током целог дана окупирали тргове и пабове широм Торина.

Директан ТВ пренос можете гледати на Првом програму РТС-а а текстуални пренос на нашем сајту.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара