Читај ми!

Звезда на три бода од титуле!

Црвена звезда у Ужицу савладала Слободу са 2:0 и у наредна два кола потребна су јој три бода како би освојила шампионску титулу. Партизан убедљив против Вождовца. ОФК Београд изборио опстанак у елити, фантастичан меч у Крагујевцу.

Фудбалери Црвене звезде на корак су од освајање титуле у Суперлиги, пошто су у Ужицу победили Слободу са 2:0 и тако дошли на победу од освајања првенства Србије.

Како је протекао суперлигашки дан у Србији можете погледати овде.

Звезда сада има 68 бодова и да би осигурали титулу, без обзира на резултате ривала, потребна им је победа у једној од преостале две утакмице такмичења, против ОФК Београда у 29. колу Супер лиге или Војводине у последњем.

Црвено-бели имају три бода више од "вечитог" ривала Партизана, који је против Вождовца остварио убедљиву победу од 5:0.

Голове за Звезду против Слободе постигли су капитен Ненад Милијаш у четвртом и Нејц Печник у 38. минуту.

Фудбалери Звезде су пред пуним стадионом у Ужицу били сигурни и већ на самом почетку дошли до предности, Слобода је у неколико ситуација могла да угрози београдски клуб, али су црвено-бели ипак успели да се одбране и забележе победу.

Звезда ће у четвртак у 17 часова дочекати ОФК Београд, у утакмици у којој ће пред својим навијачима имати прилику да прослави прву титулу шампиона Србије после шестогодишње доминације Партизана.

Фудбалери ОФК Београда обезбедили су опстанак у Суперлиги Србије, али је два кола пре краја шампионата и даље непознато која ће се још екипа преселити у нижи ранг такмичења.

ОФК Београд је обезбедио опстанак, пошто је на свом терену победио Напредак из Крушевца са 2:1 и тренутно је на 11. месту на табели са 33 бода, шест више од Слободе која је на месту које води у бараж.

Голове за ОФК Београд постигли су Чаврић и Јовановић, док је стрелац за Напредак био Ндиаје.

У опасности да се преселе у нижи ранг су и Раднички и Јавор, који су у Крагујевцу одиграли нерешено 3:3. Екипа из Ивањице је два пута на мечу водила, али је Раднички успео да дође до бода голом у финишу меча.

Јавор је повео голом Ивеље у осмом минуту, а предност гостију дуплирао је Дражић у 59. минуту. Само минут касније Петровић је смањио на 2:1, да би Кнежевић изједначио у 73. минуту.

Екипа из Ивањице је још једном дошла до предности, а стрелац је био Милошковић у 89. минуту, а коначан резултат поставио је Аврамовић у 93. минуту.

Фудбалери Рада одиграли су нерешено 0:0 са Доњим Сремом. Екипа с Бањице је претпоследња на табели са 27 бодова, док је Доњи Срем на 12. месту са бодом више.

Нови Пазар и Чукарички су, такође, одиграли 0:0. Екипа из Пазара је шеста на табели са 39 бодова, док је Чукарички четврти са 43 бода.

Фудбалери Радничког из Ниша победили су на свом стадиону суботички Спартак са 2:1. Нишлије су за само седам минута дошле до убедљивог вођства.

Прво је у 30. минуту прецизан био Иван Пејчић, а потом је предност дуплирао Александар Јовановић. У последњим тренуцима утакмице пораз Суботичана ублажио је Андреј Мркела.

Резултати и стрелци:

Нови Пазар - Чукарички 0:0

ОФК Београд - Напредак 2:1 (Чаврић 4, Јовановић 63 - Ндиаје 77)

Рад - Доњи Срем 0:0

Раднички Крагујевац - Јавор 3:3 (Петровић 60, Кнежевић 75, Адамовић 90+4 - Ивеља 8, Веселиновић 59, Милошковић 87)

Слобода - Црвена звезда 0:2 (Милијаш 4, Печник 40)

Раднички Ниш - Спартак 2:1 (Пејчић 30, Јовановић 37 - Мркела 90)

Партизан - Вождовац 5:0 (Волков 27, Шкулетић 39. пенал, 64, Лазовић 56, Лука 69)

Војводина - Јагодина 0:1 (Шушњар 75)

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара