Читај ми!

Оптимизам на Маракани после Уефине одлуке

Умерени оптимизам у најтрофејнијем српском клубу после одлуке Комитета Уефе за финансијски фер-плеј да клубу са Маракане одобри нови рок за измирење дуговања и тако избегне драстичнију казну. Уефа је оборила Радову тужбу против Црвене звезде. Човић: Звезда ће следеће године играти у Европи. Генсек Зечевић стишава еуфорију.

Како је потврђено РТС-у, Комитет Уефе за финансијски фер-плеј донео је одлуку према којој је Црвеној звезди одобрен додатни рок како би измирила заостала дуговања.

У питању је период од 14 дана, чиме је највише европско фудбалско тело показало вољу да изађе у сусрет најтрофејнијем српском клубу на путу решавања нагомиланих финансијских проблема.

Случај који су изнели представници клуба, појачани са генералним секретаром ФСС-а Зораном Лаковићем, очигледно је био довољно добар, и чиниће повољну полазну основу за даљи рад.

Присталице црвено-белих може да радује и податак да је Уефа оборила тужбу Фудбалског клуба Рад против црвено-белих, што у пракси значи да ће Звезда, у случају регулисања свих административних проблема, моћи да наступи у европским такмичењима наредне сезоне.

Човић: Играћемо у Европи 

Потпредседник ФК Црвена звезда Небојша Човић рекао је да Уефина одлука представља још већу обавезу и да је евидентно да ће београдски клуб следеће сезоне играти у европским такмичењима.

"Евидентно је да ће Црвена звезда следеће године бити у Европи. Нон-стоп сам на вези са делегацијом и реакције су позитивне због уложеног труда. Одлука оставља простор за оптимизам и још већу обавезу за оно што можда нисмо урадили у 2013. години", рекао је Човић новинарима у просторијама КК Црвена звезда на Малом Калемегдану.

Европска фудбалска унија је дала Звезди рок од 14 дана да измири финансијске обавезе. Црвено-бели су оспорили Радову тужбу за дуг, а некадашњи европски шампион ће морати што пре да пошаље додатну документацију у Нион.

"Велики подстрек је што је фактички одбијена жалба Рада код Уефе када је у питању Црвена звезда. Наравно да смо неке ствари могли и боље да урадимо, али да не ламентирамо, већ да у наредном периоду хитно предузмемо мере и не дођемо у сличну ситуацију", рекао је потпредседник Црвене звезде задужен за финансије.

Звезда је ове сезоне надомак прве титуле првака Србије после шест година, пошто три кола пре краја првенства има три бода више од актуелног шампиона Партизана.

"Нема новца, наслеђени су проблеми, али ће Звезда бити јединствени пример у Европи и свету да неко у таквој ситуацији освоји прво место. Нека то буде додатни подстицај да решимо проблеме", рекао је Човић.

Зечевић умерени оптимиста 

Генерални секретар Црвене звезде Миодраг Зечевић рекао је да одлука Европске фудбалске уније није сензационална и да је и даље умерени оптимиста.

"Тражена је допунска документација, да је доставимо у што краћем року и одлука ће бити позната за две недеље. Није било ничег сензационалног, заиста сам умерени оптимиста", рекао је Зечевић агенцији Бета.

Зечевић је био на саслушању у Уефи, после чега је одлучено да се Звезди да рок од 14 дана да измири финансијске обавезе и што пре достави додатну документацију.

"Изнели смо докуметне, чињенице, ради се о Уефи, која је изузетно озбиљна организација", навео је генерални секретар Звезде.

Уефа је у понедељак избацила украјински Металург из Доњецка на годину дана из европских такмичења због кршења финансијског фер-плеја, за шта се терети и Звезда.

"Различите су околности од клуба до клуба, не знам каква је разлика између Металурга и Звезде, то је сваки случај за себе. Не иде се тамо са истом врстом прекршаја", рекао је Зечевић.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара