Џајић: Стојадиновић је морао да оде

Председник Црвене звезде Драган Џајић сматра да није постојало друго решење, након ескалације неслагања на релацији играчи - спортски директор, осим смене Зорана Стојадиновића. Наставак сарадње са спортским директором је био тешко остварив, рекао је Џајић.

Председник Црвене звезде Драган Џајић рекао је да је смена спортског директора Зорана Стојадиновића била очекивана и логична одлука после његовог сукоба са играчима.

"Сви су упознати с тим да се пре десетак дана појавио проблем. Сви су били нестрпљиви да се коначна одлука донесе, што није био мој став. Желео сам да мало сачекамо да се страсти смире. Сматрам да је смена Зорана Стојадиновића очекивана одлука са становиштва нарушене атмосфере у свлачионици, која је, када се све сагледа, најважнији део клуба. Наставак сарадње са спортским директором био је тешко остварив, првенствено због лошег односа са играчима", рекао је Џајић за клупски сајт.

Он је навео да је циљ клуба да се после шест година освоји шампионска титула.

"Титула би нам много значила у сваком смислу, а највише у спортском, јер дуго чекамо да будемо први. Са финансијске стране могли бисмо да профитирамо уколико бисмо се пласирали у Лигу шампиона. Мислим да би освајање првенства био велики замајац за читав клуб. Ми се носимо са великим проблемима и то не кријемо, живимо с тим. Грчимо се и мој став је да и поред тога треба да задржимо главне играче и костур тима, по цену тога да се мучимо још неко време. Играчи који су нам битни и за које сматрамо да су нам неопходни да бисмо били први на крају сезоне, треба да остану", додао је Џајић.

Према његовим речима зимске припреме су изузетно важне да би екипа имала мање осцилација него у јесењем делу.

"Ниједном тренеру у Црвеној звезди није лако, јер смо ми клуб који увек тражи резултате и има највише амбиције. Каснили смо са припремама, нисмо знали ко ће бити тренер, нити са каквим тимом ћемо започети сезону. Због тога смо имали велике осцилације и неколико утакмица је било за инфаркт. Због тога наглашавам да нам је наредни припремни период веома важан и инсистирам на одличним припремама", навео је Џајић.

Најбољи играч у историји српског фудбала поновио је да зна на којим местима су потребна појачања.

"Знамо шта нам је потребно, разговараћемо са тренером и покушати да нађемо најбоља решења. Млади играчи, ту пре свих мислим на штопере, заиста су напредовали, пре свих Крнета. Он има својих недостатака, али и много карактеристика доброг играча. Драго ми је што имамо добру конкуренцију, потребна нам је. Играчи са мањом минутажом то морају да прихвате и да се радом и трудом наметну стручном штабу", закључио је Џајић.

Црвена звезда је први део шампионата завршила на другом месту са бодом мање од Партизана.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара