Терзић: Толе, одлази!

Председник ОФК Београда Звездан Терзић одговорио је на саопштење председника ФСС Томислава Караџића. Као разлоге своје опозиције Караџићу, Терзић је навео суноврат репрезентације, крађе и отимачине у Суперлиги, нерешено власничко питање клубова, опскурну и контроверзну биографију...

Председник ОФК Београда Звездан Терзић наставио је низ саопштења која су ових дана преплавила српско медијско небо. Терзић је нагласио да председник Фудбалског савеза Србије Томислав Караџић мора да оде са функције јер су сви изгубили поверење у Савез и да се "подигао народ који жели да га отера из српског фудбала".

"Очигледно је да једино Томислав Караџић не види оно што свако нормалан у Србији види, а то је да се овде подигао народ који жели да га протера из српског фудбала. И то није жеља само навијача Црвене звезде, сведоци смо те појаве на сваком стадиону, у сваком делу Србије", рекао је Терзић у изјави достављеној медијима.

Терзић је тако одговорио на јучерашње отворено писмо председника ФСС-а, у коме је поједине челнике Црвене звезде оптужио за криминал, а ОФК Београд је поменуо поводом нетранспарентне продаје играча и сарадње са менаџерима.

ОФК Београд је један од суперлигашких клубова који, предвођени Звездом, траже оставку председника ФСС.

Терзић је рекао да Караџић мора да оде са функције, између осталог, и због тога што је репрезентација пропустила пласман на Европско првенство 2012. и Светско првенство 2014. године, због чега је ФСС изгубио "више од 20 милиона евра", али и јер је репрезентативни фудбал "бачен на европску маргину".

"Први пут у историји неко је успео да окрене свој народ против своје репрезентације", навео је Терзић и оптужио Караџића да дозвољава нерегуларности у Суперлиги Србије.

"У Суперлиги Србије већ годинама се дешавају крађе и отимачине, а Караџић, као најодговорнија особа, све то аминује и покрива, говорећи да је све поштено и регуларно. И клубови и навијачи су изгубили поверење у Савез. Клубови су доведени на ивицу беде и полако се гасе. Није дефинисано ко је власник клубова и ко је у обавези да обезбеди финансирање клубова. Фудбал је данас једина делатност у Србији где имаш обавезу да улажеш, а не смеш да зарадиш", додао је.

Терзић је рекао да је Караџић због "своје сујете" отерао два најбоља српска тренера: Мирослава Ђукића и Радомира Антића и да је "при томе оштетио буџет Савеза за неколико милиона евра, јер је морао да им плати милионске одштете".

Он је нагласио да је Караџић залутао у српски фудбал и да га "фудбалска Србија не жели", као и да је "све у фудбалу направио позивајући се на политичке везе".

Терзић је, коментаришући изјаву Караџића да је ФСС финансијски стабилна органзација, рекао да су сви европски фудбалски савези стабилни и да ФСС или ФСЈ никада нису биле нестабилне организације.

Он је оптужио Караџића да је лобирао и уцењивао представнике клубова да "његов кандидат" Миодраг Јанковић буде изабран за председника Заједнице суперлигаша, али да су клубови гласајући за Драгољуба Лекића показали да га не желе на челу Савеза.

Терзић је рекао да никада није изјавио да фудбалски агент Фали Рамадани саставља реперезентацију Србије уместо селектора Синише Михајловића.

"Караџић помиње да ми из клубова који желимо његову смену, оптужујемо селектора да му агент Фали Рамадани саставља репрезентацију. Још једна лаж Томислава Караџића. Никада нисам поменуо Фалија Рамаданија, јер поуздано знам да се Рамадани и Михајловић и не познају", рекао је он.

"Али сам поменуо агента Серђа Бертија, менаџера Синише Михајловића, који је животни и професионални селекторов ментор. И најближи Караџићеви сарадници су ми рекли да Михајловић ниједну одлуку не доноси без консултација са Бертијем", додао је Терзић.

Терзић је рекао да је његов зет, фудбалски агент Никола Дамјанац партнер са Рамаданијем, али да њих двојица нису агенти ниједног играча ОФК Београда, јер је став управе да "ниједан играч тог клуба нема менаџера".

Терзић је понудио да упореди биографију са Караџићевом, говорећи баш као и Небојша Човић о времену које је Караџић провео у затвору и упитао "да ли је могуће да је читава фудбалска Србија талац једног човека, Томислава Караџића".

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара