Читај ми!

Човић: Приватизација није реална

Председник кошаркашког и потпредседник фудбалског клуба Црвена звезда Небојша Човић рекао је данас да приватизација Звезде и Партизана није реална могућност. Човић је ово изјавио на панел дискусији у Палати Србија на тему "Српски клупски спорт – смернице развоја, модели финансирања и перспектива".

Човић се осврнуо на све проблеме који спорски клубови имају у данашње време, а пре свега се осврнуо на финансијску несигурност, ифраструктуру из средине прошлог века и на низ других проблема који подјенако муче све клубове на овим просторима. На помен приватизације је рекао да је она у овом тренутку није реална.

"Прича о приватизацији није реална. Шта приватизујемо када нисмо ни пописали имовину? Колико вреди име Црвене звезде, јел'може то неко да каже? Шта је наша имовина? Црвена звезда има стадион. Не мислим да су Партизан и Звезда друштвена својина, већ национално добро. То су чињенице", рекао је Човић. Он је говорио на панел дискусији "Српски клупски спорт - смернице развоја, модели финансирања и перспектива", у Палати Србија, у Београду.

Човић је оценио да није нормално да се не зна да ли ће кошаркаши Звезде и Партизана имати где да играју Евролигу у децембру ове године. "Да ли је могуће да Партизан и Звезда неће моћи да играу Евролигу у децембру ни у хали Пионир, ни у Арени!? Да ли је Арена спортски или концертно-естрадни објекат? Немам ништа против да се комерцијално ставља у функцију, али тек када задовољи спортске потребе", казао је Човић.

Човић је рекао да је ставка за спорт у државном буджету веома мала: "0,38 одсто за спорт у Србији је ништа, то је негде око 40 милиона. Спортско друштво Црвена звезда са 25 клубова, искључујући фудбалски, затворило је финансирање са 10 милиона евра за годину дана. Ту су кошарка, рукомет, ватерполо... Уз фудбал, то је још 10 милиона. Потребно нам је око 20 милиона укупно. Партизан је такође ту негде", рекао је Човић.

Додао је да новчана средства могу да се обезбеде, али да морају да се ставе под контролу Министарства спорта "али под јасним критеријумима. Ако држава некоме помаже, морамо да дамо транспарентна финансирања. Ако продајете играче, сав новац мора да вам стигне на рачун клуба", рекао је Човић.

Као велики проблем, Човић је навео и портску инфраструктуру јер су "наши фудбалски стадиони из половине 20. века, када су живели само за време утакмица. Сада стадион мора да живи 24 сата дневно, да би имао комерцијалну функцију", навео је Човић.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара