На победу по сваку цену

Тренер Партизана Вук Рашовић рекао је да његова екипа мора да победи Раднички у Крагујевцу и тако задржи два бода предности пред дуел са Црвеном звездом. Млади стручњак није заборавио да помене да се дуел у суботу игра на годишњицу играња Партизана у финалу Купа шампиона 1966. године.

Тренер Партизана Вук Рашовић рекао је да његова екипа мора да победи Раднички у Крагујевцу и тако задржи два бода предности пред дуел са Црвеном звездом.

"Свесни смо колико нас чека тешка утакмица у Крагујевцу из више разлога. Раднички је екипа која има искусне играче и не заслужује да се бори за опстанак, а желимо да у дерби уђемо са два бода више. Позитивно гледам у утакмицу и свестан сам да неће бити калкулација. Треба очекивати добру утакмицу", рекао је Рашовић на конференцији за новинаре.

Фудбалери Партизана сутра од 15 сати играју у Крагујевцу против Радничког, утакмицу 27. кола Суперлиге Србије. Партизан је први на табели са 61 бодом и има два више од Црвене звезде, док се Раднички бори за опстанак, налази се на претпоследњем 15. месту са 24 бода.

Рашовић је рекао да сви знају колико су тешке утакмице које се играју пред вечити дерби.

"Сада је специфична ситуација, немамо простора за калкулације, наматреба победа, морамо да победимо и на то ћемо ићи", рекао је он.

Тренер црно-белих рекао је да очекује да ће Раднички играти офанзивно и да ће напасти Партизан и додао да нико у клубу још не размишља о дербију који се игра 18. маја.

"Очекујем да у Крагујевцу одиграмо утакмицу на најбољи начин, али су сви свесни да ће дерби бити та утакмица која ће одлучити првака. Ствари зависе од нас и верујем да ћемо успети да прескочимо и ову препреку", рекао је он.

Упитан у ком саставу ће Партизан сутра играти у Крагујевцу, Рашовић је рекао да је Партизан уигравао две комбинације и да ће данас одлучити ко ће играти, али није желео да саопшти тим.

Он је истакао да је приметио напредак у тиму од када је преузео Партизан и да играчи показују невероватну жељу и вољу на сваком тренингу.

"Немам проблем са играчима, осећам енергију на сваком тренингу, они су мотивисани и позитивни и то је оно што ме радује. Изгураћемо ово до краја", рекао је он.

Упитан да прокоментарише писање медија да су кандидати за новог спортског директора Иван Томић, Алберт Нађ и Гордан Петрић и са којим би највише волео да ради, он је рекао да би му добро дошла подршка спортског директора, али да он не одлучује о избору.

На сутрашњи дан Партизан је 1966. године играо у финалу Купа шампиона против Реал Мадрида, у коме је играо и отац Вука Рашовића, Бранко.

"То је дан којим се сви у клубу поносимо и можда није случајно што баш сутра играмо утакмицу", рекао је Рашовић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара