Читај ми!

"Случај Хулк" стигао до Путина

Председник Русије Владимир Путин, познат као велики навијач Зенита из Санкт Петербурга, дао своје виђење кризе у руском клубу, који је инициран високим платама новопридошлих играча, Хулка и Витсела. Ради се о питању које је важно за милионе навијача, изјавио Путин.

Сукоб неколицине домаћих фудбалера и управе Зенита око довођења скупо плаћених појачања Хулка и Аксела Витсела толико интригира јавност у Русији да је ове теме морао да се дотакне и председник државе Владимир Путин.

Од раније познат као велики навијач Зенита, Путин је навео да довођење скупих страних фудбалских звезда има своје предности. Ипак, како је навео, мора да се ради о асовима чије каријере су у узлазној, а не силазној путањи.

"И ја се понекад жалим, а баш данас сам имао састанак са челницима наших великих компанија. Важно је да напоменем да није држава та која купује играче, већ су то компаније и спонзори клубова. Ипак, јасно је да навијачи желе да гледају светске звезде, не оне у паду, већ оне чије су каријере на врхунцу. Ради се о питању које је важно за милионе навијача", рекао је Путин новинарима у Москви.

Капитен Русије и играч Зенита Игор Денисов кажњен је пребацивањем у омладински тим јер је затражио повећање плате.

Њему се није допало што је нападач Хулк, доведен из Порта за 40 милиона евра, добио годишњу плату од око 6,5 милиона евра.

Судбину Денисова доживео је и најбољи стрелац Зенита и руске лиге Александар Кержаков, који је такође захтевао повећање зараде.

Управа Зенита саопштила је да се Денисов понео непрофесионално и подсетила да он има годишњу плату од три милиона долара.

"Клуб испуњава све обавезе према овом играчу и наставиће то да чини. Једина опција за Денисова је да се извини због свог понашања", поручио је Максим Митрофанов, генерални директор Зенита, чији главни спонзор је компанија Гаспром.

Руски медији навели су и да је ситуацију покушао да смири новајлија Хулк који је желео да се састане са "побуњеницима", али је управа одбила тај предлог.

Алексеј Милер, потпредседник управног одбора Гаспрома, рекао је да верује како ће се ситуација у клубу врло брзо вратити у нормалу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара