Србија као у сну

Србија - Велс 6:1. То се чекало! Репрезентација Србије је у другом колу квалификација за Светско првенство у Новом Саду савладала Велс са 6:1. "Орлови" су играли онако како смо сањали. Мрежу Велса тресли су Коларов, Тошић, Ђуричић, Тадић, Ивановић и Сулејмани. Једини погодак за Велшане дао Герет Бејл из слободног ударца.

После скоро две године лутања, српски фудбалери су коначно измамили осмехе на лица навијача. Победа од 6:1 над Велсом је управо оно што је требало изабраницима Синише Михајловића да покажу сав квалитет који поседују.

У сјајном мечу у Новом Саду, пред изванредном публиком, поготке за Србију постигли су Коларов у 16 минуту, Тошић у 24, Ђуричић у 40, Тадић у 55, Ивановић у 80 и Сулејмани у 90. минуту. Једини гол за Велшане постигао Герет Бејл у 30. минуту.

Прво полувреме Србија је играла као у сну. После дужег времена играчи нису били у грчу, а вођени фантастичном новосадском публиком, од старта су кренули у офанзиву. Већ у десетом минуту „орлови" су имали шансу после прекида, али је Настасићев шут главом зауставио Бишевац.

Ипак, није се дуго чекало на први погодак. У 16. минуту, после фаула искоса са десне стране, лопти је пришао Александар Коларов. Његов пројектил са двадесетак метара био је неодбрањив.

Ово је био само почетак серије „орлова". Већ у 24. минуту голеаду наставља Зоран Тошић. Поново је за гол био најзаслужнији Коларов који је после велике борбе прошао по левој страни. Лопта је на крају дошла до Тошића који је са десетак метара, без проблема затресао мрежу Велса.

Велшани су имали само у једном тренутку искористили шансу да затресу гол Србије. Герет Бејл је, после фаула, одличним шутом из слободног ударца, савладао голмана Стојковића.

Гол Велшана није пореметио „орлове", који су наставили са нападима. То се исплатило у финишу полувремена када је Ђуричић успео да улети у шеснаестерац Велса, и са играчем на леђима и трећи пут затресе мрежу противника.

То је био савршен крај сјајног полувремена какво српски репрезентативци дуже време нису пружили навијачима.

У наставку изабраници Синише Михајловића су наставили у истом ритму. Резултат се није чувао већ су уследили нови јуриши на гол Велшана. После неколико шанси, мрежа голмана Мајхила није дуго мировала.

Већ у 55. минуту Тадић је постигао и четврти гол за „орлове". Велики део посла урадио је Бане Ивановић који је одлично прошао по левој страни и савршено центрирао, на лопту је налетео Тадић и прецизним ударцем матирао противничког голмана.

Одличну игру Бане Ивановић је крунисао поготком у 80. минуту. Дефанзивац Челсија је на ивици казненог простора налетео на једну одбијену лопту, и прецизним ударцем постигао и пети погодак за „орлове".

Тачку на утакмицу, у последњим тренуцима, ставио је Миралем Сулејмани, који је невероватним поготком из велике даљине поставио коначних 6:1.

Победом над Велсом, после два меча квалификација за Светско првенство, Србија има четири бода.

За Србију су играли: Стојковић, Ивановић, Бишевац, Настасић, Коларов, Фејса, Игњовски, Тадић, Тошић (од 70. Сулејмани), Ђуричић (од 80. Лекић), Марковић.

Велс је наступио у саставу: Мајхил, Гантер, Метјуз (од 46. Рикетс), Едвардс (од 46. Вон), Блејк, Вилијамс, Ален (од 70. Кинг), Черч, Морисон, Ремзи, Бејл. Селектор: Крис Колеман.

Број коментара 79

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара