Читај ми!

Пољска - на крилима Левандовског до снова

Свесни тога да у свом саставу имају најбољег или једног од најбољих нападача планете Роберта Левандовског, Пољаци са великим амбицијама улазе у такмичење на Европском првенству, жељни да се "побију" за саму завршницу.

Такав став додатно је поткрепљен јануарском променом селектора Јиржија Бржачека и поред успешних квалификација.

На његово место је доведен португалски стручњак и бивши фудбалер Паоло Соуза, са идејом да искуством које има у сарадњи са многим великим тренерима и играње на врухунском нивпу то све пренесе и усади у овај тим и ову генерацију пољских фудбалера.

Поред Роберта Левдановског који ће бити централна фигура тима, пуно тога зависиће и од осталих звезди и носиоца игре у великим клубовима - голманског дуа Шћесни и Фабијански, Криховјка аи Зелинског са средине и подршке Левановском у нападу у лику Акрадијуша Милика.

Уз Шпанију, Пољацима се предвиђа пролазак у наредну рунду из групе Е, али ће то предвиђање морати да пренесу и на терен. 

Састав Пољске

Голмани: Војћех Шченсни (Јувентус), Лукаш Скорупски (Болоња) и Лукаш Фабијански (Вест Хем).

Одбрана: Камил Пјатковски (Раков), Павел Давидович (Верона), Томаш Кеџиора (Динамо Кијев), Јан Беднарек (Саутемптон), Маћеј Рибус (Локомотива), Камил Глик (Беневенто), Бартош Берешински (Сампдорија), Михал Хелик (Барнсли) и Тимотеуш Пухач (Лех).

Везни ред: Кацпер Козловски (Погон), Карол Линети (Торино), Гжегож Криховијак (Локомотива), Матеуш Клих (Лидс), Јакуб Модер (Брајтон), Пжемислав Плахета (Норич), Пжемислав Франковски (Чикаго), Пјотр Зјелински (Наполи) и Камил Јожвјак (Дерби).

Напад: Аркадијуш Милик (Марсеј), Роберт Левандовски (Бајерн), Карол Свидерски (Паок), Давид Ковнацки (Фортуна) и Јакуб Швјерчок (Пјаст).

недеља, 09. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије