Читај ми!

Промене у Ферарију

Великан Формуле 1 Ферари окренуо лист. Сезона је почела очајно по овај тим, следе персонални резови. Тим Ферари је саопштио да је промењен технички директор и да је екипа реорганизована после разочаравајућег почетка сезоне.

У саопштењу се наводи да је Алдо Коста отишао са функције да би "преузео нове одговорности унутар компаније". Коста је најодговорнији за прављење овогодишњег болида, "150 Италија". Он је био технички директор од јануара 2008. године.

Наводи да је тим реорганизован и у трима другим областима. Пет Фрај је постао директор одељења за шасију, Корадо Ланцоне за продукцију, а Лука Марморини за електронику. Сва тројица ће одговарати директно шефу тима Стефану Доменикалију. Ферари није победио ни у једној трци од првих пет трка ове сезоне.

Фернардо Алонсо је пети на табели у конкуренцији возача, са 67 бодова мање од лидера Себастијана Фетела из Ред Була, док је други возач Ферарија Фелипе Маса осми, са 94 бодова мање од првог.

Доменикали је оценио да је недељна трка за Велику награду Шпаније била "најгора трка сезоне". Алонсо је завршио као пети, иако је повео на старту, док се Маса повукао пошто је изашао са стазе док је покушавао да освоји бодове.

Следеће недеље вози се трка за Велику награду Монака.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво