Доменикали одан "Ферарију"

Директор "Ферарија" Стефано Доменикали, размишљао је да напусти ту екипу, после катастрофалне прошле сезоне у Формули један, пренели су медији.

"Размишљао сам о одласку, али сам закључио да би то била грешка. Познајем екипу и мислим да на најбољи начин могу да искористим све што се догодило последњих месеци. Не смемо све да одбацимо због једне грешке", рекао је Доменикали.

"Ферари" прошле године није освојио шампионску титулу у конкуренцији конструктора, његов возач Фернандо Алонсо је у последњу трку ушао са првог места, али, ипак, није успео да освоји шампионску титулу.

Током последње трке у Абу Дабију, екипа "Ферарија" правила је велике грешке, што је омогућило возачу "Ред Була" Себастијану Фетелу да тријумфује и постане најмлађи шампион у историји Формуле један. Италијански тим тада није добро прорачунао колико ће гуме трајати, због чега је Алонсо морао да оде у бокс, а приликом изласка упао је у гужву на стази, што га је додатно успорило.

"Прошле године је 'Фераријево' возило било спорије од 'Ред Буловог', око 40 стотинки у квалификацијама и 20 стотинки на тркама. Одмах то морамо да исправимо", нагласио је Доменикали.

Од када је Доменикали 2007. године заменио Жана Тода, Ферари није освојио титулу у конкуренцији конструктора.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво