Одржава се од 16.2. до 21.2.2015.

Линија у монументалном ликовном изразу у предшколском програму

После дугогодишњег рада и истраживања, применом нових приступа у ликовној области, Мирјана Димитријевић, ликовни педагог у ПУ „Бошко Буха“, Палилула, 2008. године оснива атеље за уметност и едукацију васпитача под називом „ЕДУАРТ“.

Програм рада атељеа конципиран је тако да поред едукативног момента садржи и делове посвећене истраживању креативних могућности ликовног изражавања најмлађих.

Отварају се нове могућности подстицаја и мисаоности која се препознају у аутентичном ликовном изразу васпитача, где заједно са најмлађима развијају своје креативне потенцијале.

Програм „ЕДУАРТ“-а реализује се у трогодишњем временском периоду, два пута недељно. Савладавањем програма као и постигнутим резултатима васпитачи – полазници „ЕДУАРТ“-а показали су на који начин се могу детету приближити високи захтеви у ликовном стваралаштву одраслих уз примерене педагошко-методске поступке, ако знамо да дечији ликовни израз јесте најизразитији у целокупном дечијем развоју.

Друга генерација полазника „ЕДУАРТ“-а заједно са сталним члановима сарадницима представиће се широј јавности изложбом колажа под називом „ Линија у монументалном ликовном изразу у предшколском програму “, која својом експресивношћу, колористичком снагом, покреће, оживљава и чини простор активним. Апстрактне форме, фрагменти или делови целине, пуни бојених односа који су у својој градњи мислено супротстављени чинећи јаку колористичку равнотежу, уклапају се успешно у целовитост колажиране сликане површине.

Изложба ће бити интерактивног карактера, јер нам је циљ да широј стручној јавности укажемо на изузетан значај и креативност васпитача, где посетиоци имају могућност да пројектују садржаје сопственог ликовног израза и тако иницирају или наставе започето, откривајући себе и свој унутрашњи свет у креативном процесу заједно са ауторима изложбе.

Пут линије у структури сликане површине јесте наш пут ка истинској слободи стваралаштва испуњен креативношћу и љубављу за децу и уметност.

Мирјана Димитријевић

ликовни педагог – водитељ атељеа „ЕДУАРТ“

Овде можете погледати/преузети каталог изложбе

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара