Тајчи за РТС: Први пут сам на Евросонгу од 1990, песма из Србије је красна

Татјана Матејаш Тајчи представљала је Југославију на Песми Евровизије у Загребу 1990. године. За Интернет портал РТС-а рекла је да је Евросонг у Малмеу први којем присуствује откако је она наступала на такмичењу, а навела је и да јој се допада песма "Рамонда" којом Србију представља Теја Дора, али да је њен фаворит Бејби Лазања из Хрватске.

У Малмеу се уочи и током Песме Евровизије одржавају бројни догађаји намењени обожаваоцима такмичења. Један од тих догађаја и "Балканска журка" на којој ће, између осталих, наступити и представница Југославије на Песми Евровизије у Загребу 1990. године Татјана Матејаш Тајчи.

У разговору за Интернет портал РТС-а у Малмеу рекла је да је Песма Евровизије у Малмеу заправо прва на којој је била поред оне у Загребу.

"Први пут сам у Шведској. Дивна је енергија. Ја сам скроз емотивна, јер толико ме је заправо лијепо додирнула та лијепа енергија", истакла је Тајчи.

Објаснила је и због чега је тешко упоредити тренутно такмичење са оним на којем је она учествовала.

"Тешко је успоредити зато што није било друштвених мрежа и није било толико отвореног типа. Ми смо били сви више-мање изолирани у хотелима и у дворану 'Ватрослав Лисински' гдје се све одржавало. Мени је мало фалило тих догађања. С друге стране, можда сам ја у криву, јер ја сам тад била извођач, а сада уживам као проматрач. Можда су и други тада имали осјећај који ја имам сад", рекла је Тајчи.

Присетила се такмичења у Загребу и како је осетила огромну љубав и подршку целе тадашње државе, али да је осећала и одговорност.

"Ја, толико љубави, уопште нисам знала да постоји. Ја сам мислила да ће се мени срце распукнути. Нисам знала да ли ће ми срце издржати. Имала сам осјећај одговорности. Жељела сам то оправдат, жељела сам од себе дат све и још више. И мислим да сам с наступом то одрадила добро. Сад кад гледам снимке, па добро сам ја то одрадила са 19 година", рекла је Татјана Матејаш.

Њен фаворит на овогодишњем такмичењу је представник Хрватске Бејби Лазања са песмом "Рим тим даги дим", пошто, како је рекла, човек тешко одлази из краја где је потекао.

"Красна је енергија око њега. Свиђа ми се и то што има једну искрену рањивост. Њежан је, а пјева снажну песму и која је искрена и отворена. Ту се догодила нека енергија коју сви можемо препознати. Сви имамо ту рањивост и искреност и желимо бити снажни. И јесмо снажни", поручила је Тајчи.

Навела је и да је чула песму "Рамонда" коју ће Теја Дора извести за Србију.

"Красна је пјесма из Србије. Јако ми се свидјело када су Бејби Лазања и Теја Дора пјевали пјесме једно од другог. Најљепше код тих песама је што не морају побједити да би живјеле и даље", рекла је Тајчи.

Нагласила је да је у Малмеу како би наступила на "Балканској журци" у организацији ОГАЕ Шведска.

"Мене већ неколико година клуб фанова Евросонга зове да наступим и ево ове године се поклопило да могу бити овдје и наступаћу вечерас у клубу Малме лајв који је прекрасан објект. За фанове, "Хајде да лудујемо", чак размишљам да обучем хаљиницу у којој сам наступила. Видјет ћемо", рекла је Тајчи за Интернет портал РТС-а.

недеља, 19. мај 2024.
27° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара