Читај ми!

Дани васпитача Београда

У присуству великог броја деце и гостију, у Холу РТС-а у Таковској 10 свечано је отворена манифестација „Дани васпитача Београда" која траје од 08. до 12. априла. Већ трећу годину у истом простору овим поводом одржава се и изложба радова који конкуришу за најбоље дидактичко средство у настави у вртићима.

Удружење васпитача Београда (УВБ) уз подршку РТС-а већ трећу годину реализује изложбу радова пристиглих на конкурс за најбоље дидактичко средство у оквиру којег се награђују најбоља играчка, игра и збирка текстова. У Холу РТС-а у Таковској 10 у присуству великог броја деце и гостију, свечано је отворена традиционална манифестација „Дани васпитача Београда" која траје од 08. до 12. априла, као и изложба радова који конкуришу за најбоље дидактичко средство.

Аутори радова су васпитачи из свих београдских вртића, који су у исто време и чланови Удружења. Циљ конкурса, на који је пристигао 41 рад, од тога осам играчака, 28 игара и пет збирки песама, јесте да се промовише креативност и стваралаштво васпитача.

Предшколце вртића „Бисер" из ПУ „Врачар" али и све госте, забављао је Миња Субота који је имао улогу водитеља програма уз омиљене песме „Деца су украс света", „Разболе се лисица" и друге. Ауторима радова и присутним гостима обратили су се председник УВБ Љиљана Драгутиновић, градски секретар за образовање и дечју заштиту Љиљана Јовчић и Петар Ђиновић, аутор поставке.

„ Могуће је и без великих новчаних средстава направити врло корисне играчке и игре које у исто време забављају и образују децу"- истакла је поред осталог председница Удружења Љиљана Драгутиновић.

Радове представљене на изложби оцењиваће стручни жири, у чијем су саставу и малишани из разних вртића који ће имати прилику да до 12. априла испробају све игре и играчке, што је куриозитет овог начина избора.

У складу са својим циљевима Удружење васпитача Београда већ 10 година у априлу месецу организује Дане васпитача Београда. Ова манифестација обележава се на више нивоа, расписивањем конкурса за најбоље дидактичко средство, изложбом радова, посетом деце различитих предшколских установа, организовањем радионица, округлих столова са актуелним темама као и хуманитарних акција.

Манифестација се традиционално завршава доделом награда за најуспешније идејно решење васпитача и позоришном представом у Београдском драмском позоришту.

Изабрани победнички радови

По оценама жирија Удружења васпитача Београда ове године најбоље дидактичко средство у категорији „Играчке" и освојена прва награда припала је играчки „Кофер сенки" аутора Адријане Стојанић и Весне Радовић. У категорији "Игра" прву награду освојили су аутори игре „Београд на длану", Ирена Крстић Биљана Џаић и Татјана Станковић. Најбоље дидактичко средство на истом конкурсу у категорији збирки песама и освојена прва награда припала је збирки „А можда је то био само сан" коју је написала Мирјана Цветковић.

Последњег дана изложбе за најбоље дидактичко средство, у организацији Удружења васпитача Београда, оцењени су најбољи радови у категоријама играчке, игре и збирке песама.

Друго место у категорији „Игра" поделиле су игре „Игра асоцијација" аутора Зоране Милићевић, Јелене Мухи, Далиборке Кондић и Славице Карановић и игра „Пецам читање" аутора Сузане Татар.По оцени жирија трећа награда додељена је игри „Мали истраживачи" аутора Мирјане Петровић, Мирјане Утвић и Иване Тодоровић.

У конкуренцији „Играчка" друга награда припала је играчки „Весело ћебе" аутора Зорице Јанковић и Дијане Лабус а трећу награду освојила је играчка „Кутија за реквизите за драмске радионице" аутора Светлане Бајић.

У категорији „Збирки песама" друга награда припала је ауторки збирке „Фине вештине" Александри Ђорђевић.

У Галерији РТС-а последњег дана изложбе „Најбоље дидактичко средство" одржан је округли сто на тему „Критичко преиспитивање  васпитача у циљу унапређивања педагошке документације", у коме су учествовали васпитачи и чланови удружења. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара