Бијенале акварела

Други међународни бијенале акварела одржан у Галерији РТС-а. Око 200 радова 97 аутора из 22 земље изложено од 24. октобра до 3. новембра у Галерији РТС-а.

Галерија "А", специјализована за афирмацију акварела као сликарске технике, организовала је Други међународни бијенале акварела. Око 200 радова 97 аутора из 22 земље  изложено је до 3. новембра у Галерији РТС-а.

Изложбу је отворио директор Телевизије Београд и председник Савета РТС-а за ликовно стваралаштво Никола Мирков.

"Актери изложбе су Пеђа Аћимовић, власник галерије 'А', љубитељ, колекционар, пријатељ сликара, врхунски занатлија и културни посленик. Други актер је сам акварел - ако је сликарство живот уметника, онда је акварел његов дах. Трећи и најважнији актер наше светковине јесу сами уметници", истакао је Никола Мирков.

Жири Другог међународног бијенала акварела у саставу Иван Перић, Оливера Вукотић, Милутин Драгојловић и Драгослав Кнежевић изабрао је победнике овогодишње смотре акварелиста.

Прва награда припала је Љиљани Стојановић за рад под називом "Маглина", друга награда Валерију Залишчуку за рад "На јутарњим зрацима", специјалну награду Галерије "А" добили су Ненад Марић, Владимир Коваљов и Виктор Денисов.

Тијана Којић, са делом "Сунчана страна" добила је специјалну награду Портала "Артинфо", а награда публике за Први међународни бијенале акварела отишла је у руке Ендреу Пеновцу, саопштио је Пеђа Аћимовић.

Овде можете погледати/преузети каталог Бијенала.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво