Изложба из циклуса "Занати"

"Пословном Београду - Етно мрежа"

Етно мрежа, национална асоцијација произвођача рукотворина, и РТС организују годишњу изложбу рукотворина под називом "Пословном Београду - Етно мрежа". Традиционални ручни радови и аутентични српски мотиви изложени су до 15. октобра у Галерији РТС-а, у Таковској 10.

Традиционални ручни радови и аутентични српски мотиви изложени су до 15. октобра у Галерији РТС-а, у Таковској 10. Годишњу изложбу рукотворина под називом "Пословном Београду - Етно мрежа" организују Етно мрежа, национална асоцијација произвођача рукотворина, и Радио-телевизија Србије.

Пословни поклони заузимају значајно место у пословној култури и могу представљати добар увод за успостављање позитивних пословних односа, као и начин да се захвали на успешној сарадњи.

Етно мрежа овом приликом представља производе који су традиционални, а модерни, који садрже аутентичне мотиве, али и савремен дизајн.

Торбе за лаптоп, мушки и женски шалови, кравате, традиционални српски пешкир, пустовани подметачи, грнчарија, торбице, обележивачи за књиге, само су неки од производа које су посетиоци у прилици да погледају, у аутентичној атмосфери креираној у Галерији РТС-а специјално за ову прилику.

Ове рукотворине настале су у удружењима и задругама чланицама Етно мреже широм Србије, а гаранцију квалитета представља и чињеница да се у оквиру пројекта Јавних радова израђују производи које званичници Владе Србије користе као протоколарне поклоне у сусретима са страним државницима.

Пословни људи моћи ће да пронађу рукотворине које би уврстили међу своје пословне поклоне у наредном периоду, а такође ће им бити представљен и начин њихове израде. Уникатни производи који представљају рафиниран спој традиционалних техника и модерног дизајна, у луксузном паковању и прожети традиционалним српским мотивима, најбољи су поклон, како за партнере из иностранства, тако и за сараднике из Србије.

Изложен је и део асортимана рукотворина насталих у сарадњи са друштвено одговорним компанијама. Оне су истовремено купци, али и партнери Етно мреже који дају предлоге за унапређење и обогаћивање понуде.

Свечано отварање изложбе одржано је 2. октобра, а међу говорницима ће бити високи државни званичници, представници институција, дипломатског кора и друштвено одговорних компанија. Изложба ће бити отворена сваког дана од 10:00 до 20:00 часова, а биће организоване и демонтстрације старих техника израде рукотворина за најмлађе из београдских вртића и основних школа.

О Етно мрежи

Етно мрежа представља струковну организацију жена које се баве производњом традиционалних рукотворина, осмишљеног дизајна и у луксузном паковању, према високим стандардима квалитета.

Ово је јединствена иницијатива којом се производња рукотворина у Србији оживљава као перспективна, али недовољно развијена привредна активност која пружа могућност за економско оснаживање и самозапошљавање жена. Данас Етно мрежа окупља око 400 жена - произвођача рукотворина из целе Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво