Прича о два раја у којима ђаволи обитавају

Промоција романа "Напуљски дипломата" Марија Лигуорија одржана је 9. децембра. Две године након успеха књиге "Прва љубав", Марио Лигуори нам у свом новом роману упечатљиво приповеда о историји двеју држава и противречностима два велеграда, Београда и Напуља, саопштава издавачка кућа "Лагуна".

„Тај мој главни јунак нашао се у туђој земљи, он је осуђен на самовање као и сваки други странац у непознатом окружењу. Дошао је из Напуља, града под најлепшим небом и сунцем, где људи уз дивне песме уживају у укусној храни и најбољем вину. Дошао је са сновима и ноћним морама, са великим очекивањима и бременом тајанственог наслеђа. Коначно, дошао је не би ли пронашао себе да би потом увидео да се смисао налази једино у љубави према другом", истакао је Лигуори.

Пратећи живот младог дипломате који се из Напуља сели у Београд, аутор живописно осликава две географски удаљене а по духу тако блиске земље. Странац и аутсајдер, јунак романа Напуљски дипломата постаје кључни сведок за разумевање две културе, два језика, два народа, два поднебља и два града. Два „раја у којима ђаволи обитавају".

Правећи поређење између Београда и Напуља аутор је додао да у оба града види темперамент, љубав, лепоту, али и опасност.

„Ни самом себи не могу да објасним како то да су ми Београд и Напуљ толико слични. Хаос великог града је за мене нешто посебно. Писцу треба велика сцена, а то је за мене овај град", закључио је аутор.

Уредница у Лагуни Јасмина Радојичић истакла је да је њој било право задовољство да ради на овом роману јер је Марио Лигуори писац који води рачуна о свом писању.

„Када сам добила готов рукопис, нисам имала много посла, јер је Марио успео да прилагоди језик једној сасвим другачијој форми која је свакако била потребна, јер сваки језик диктира неку своју логику у писању. Његов стил је јединствен и сасвим другачији од онога што можемо срести у српском језику", закључила је Јасмина Радојичић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара