Париз кроз време и уметност

У галерији "Прогрес" у Београду, 13. јула биће отворена мултимедијална изложба "Париз кроз време и уметност". Ово је пети "Art Fusion" пројекат који је до сада за тему имао метрополе Њујорк, Москву и Лондон а прошле године је, у време незапамћених поплава у Србији, представио хероје свакодневнице.

Париз, светски центар уметности, сликарства, вајарства, фотографије, позоришта, филма, дизајна, моде, архитектуре, музике и мултимедијалног перформанса.

Париз се као један од водећих светских пословних и културних средишта, природно наметнуо као инспирација за овогодишњи, пети по реду, Art Fusion, након успешно организованих мултимедијалних изложби на тему Њујорк, Москва, Лондон и ХЕРОЈИ.

Циљ пројекта је представљање и подршка уметницима који ће у овом концептуалном излагању дочарати утицај француске културе на српску уметност као и промоција српско-француске економске, историјске и културне везе.

Поред уметничког, на изложби ће бити заступљен и едукативни садржај у виду бројних семинара на тему мултимедија, архитектуре, индустријског дизајна, менаџмента и маркетинга у уметности, 3Д анимације, кулинарства, моде, уметности и лепоте. Семинаре ће водити предавачи из еминентних француских и српских установа и компанија које су лидери у својим браншама.

Мисија Art Fusion пројекта је подршка уметницима кроз едукацију, менаџмент и могућност истицања на глобалној арт платформи.

"Кроз едукацију и размену креативних идеја у могућности смо да откријемо јединствене квалитете уметника и да генеришемо дијалог око водећих социјалних питања, са циљем да представимо Србији, али и свету, њене уметнике и њихова достигнућа, и инспиришемо њихова будућа дела" каже Сања Бештић, редитељка и креативни директор Art Fusion пројекта.

Прошлогодишњи Art Fusion видело је више од 700 посетилаца, међу којима велики број званица из дипломатског кора, остварених и уважених личности из света културе, модне индустрије, медија, јавног живота и предузетништва.

Ове године, због препознатог значаја и растућег интересовања, Art Fusion се од једнодневног догађаја трансформише у целонедељну изложбу, где ће сви заинтересовани имати прилику да виде на шта могу да буду поносни када су у питању уметност Србије и њени представници. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара