Novi uspeh Sanje Beštić na Of Brodveju

U Njujorku održana premijera predstave „Džeki i Merilin“ u režiji Beograđanke Sanje Beštić. Šta se zapravo desilo u ljubavnom trouglu najpoznatijeg predsedničkog para Amerike Džona F. Kenedija i njegove supruge Džeki Kenedi i mlade filmske zvezde i starlete Merlin Monro?

Tema kojom se niko u Njujorku ranije nije bavio, predstavljena je kao kontroverzan komad inspirisan istorijskim ličnostima koje, i pedeset godina nakon smrti, intrigiraju, inspirišu i na svetskom nivou bude znatiželju kod ljudi.

Na Tajms Skveru, u 42. ulici, u srcu pozorišnog distrikta, pozorite Row bilo je popunjeno do poslednjeg mesta.

U publici su se pored velike podrške kolega iz Srbije i stare Jugoslavije našle i kolege iz Njujorka koje su Sanji poželele sreću pre početka predstave.

Pored glumačke legende Žarka Lauševića i filmskog reditelja Zorana Amara, Sanju je podržala i Mirjana Živković, generalni konzul Republike Srbije u Njujorku, Marko Krunić i Srđan, modni fotografi koji grade svoju karijeru u Velikoj jabuci, kao i proslavljeni srpski kompozitor Miloš Raičković.

U bekstejdžu je ekipi predstave sreću poželeo Đani Ruso, zvezda legendarnog filma Kum, kao i Den Grimaldi, zvezda tv serije The Sopranos koji je bio Sanjin profesor na prestižnoj školi Lee Strasberg. U publici se našla i komičarka Vanda Sajks, kao i Zakari Kvinto koji je Sanju upoznao kroz predstavu Tesla“ i nastavio da prati njen rad.

Zainteresovana da vidi kontraverznu priču o čuvenom trouglu, premijeri je prisustvovala i čuvena Dr Ruth poznatija kao şex lady, televizijska zvezda i seks psiholog koja i dalje, u svojim poznim godinama, vodi emisiju gde razbija sve tabue vezane za seks.

Na veliko iznenađenje publikeeki Kenedi (Loraine Farris) je masturbirala na sceni, Merilin (Lella Satie) se borila za ljubav do smrti, a čuveni predsednik (Aaron Mathias) bežao od problema koje je rešavao njegov brat Bobi.

Emociju je podržala originalna muzika Aleksandre Kovač i Romana Goršeka koja je publiku dovela do suza.

Koliko je Kenedi porodica zaista prokleta i zbog čega su se nesreća za nesrećom događale i zavijale porodicu u crno, koliko je eki bila srećna u svom "perfektnom" braku i zašto je žena koja je verovala u "ono nešto" nađena mrtva nakon pedeset poziva u danu Beloj kući, njujorška publika ima priliku da vidi svako veče na daskama koje život znače na Tajms Skveru u pozorištu Row.

Pisac teksta je Engleskinja Šeri Grubert koja sa Sanjom sarađuje četvrti put. Tim je zajedno osvojio četiri nagrade za predstavu Tesla, a za „Džeki i Merilin dobili su nominacije za Drama Desk nagradu u Njujorku, kao i za New York Innovative theatre pozorišnu nagradu.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 28. мај 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије