"Džeki i Merilin" u Njujorku

Pozorišni komad „Džeki i Merilin“ premijerno će biti izveden 18. arpila u „Lion Theatre“ u kompleksu „Theatre Row“ u Njujorku. Priču o dve najuticajnije žene šezdesetih godina prošlog veka, Žaklini Kenedi i Merilin Monro, režira Beograđanka Sanja Beštić.

Zahvaljujući rediteljki Sanji Beštić na sceni „Lion Theatre" u Njujorku, 18. aprila, premijerno će biti izvedena pozorišna priča o dve glamurozne ikone koje i danas predstavljaju i simbolizuju podeljenu žensku psihu, izgubljenu ljubav, borbu za brak i porodicu, lepotu, modu, stil.

Ovaj komad predstavlja dešavanja u pozadini jednog od najpoznatijih ljubavnih trouglova, ikada.

Lela Sati, glumica sa internacionalnim rezimeom, igraće ulogu Merilin.

„Počastvovana sam i uzbuđena što igram MM. Divno je raditi na ovom projektu i sarađivati sa grupom talentovanih žena, umetnika: Sanjom Beštić, Šeri Graubert, koja je pisac ovog komada, Lorejn Faris koja igra Džeki Kenedi i Aleksandrom Kovač koja komponuje muziku" kaže Sati.

Lorejn Faris je svoj filmski debi imala u filmu „Natural Born Killers" Olivera Stouna. Iza nje su i uloge u „I Shot Andy Warhol", tv serijama „Sex and the City" i „Law and Order". 

"Premijera moje nove predstave „Džeki i Merilin" održaće se u srcu pozorišnog distrikta na Tajms Skveru" najavljuje Sanja Beštić. O ekipi sa kojom sarađuje ima samo reči hvale:

"Pored glumica koje sam odabrala da predstave dve velike svetske ikone, pored spisateljice sa kojom sarađujem po četvrti put, ponosna sam na saradnju sa našom muzičkom divom Aleksandrom Kovač i njenim partnerom u životu i stvaranju, Romanom Goršekom, koji komponuju i pišu muziku za ovaj komad.

Ostali saradnici na projektu su moja standardna ekipa, kostimograf koja poslednjih 20 godina živi i radi u Njujorku i oblačila je dive poput Sigurni Viver i Hali Beri - Aleksandra Stojić Zurovac. Scenograf na projektu je Njujorčanin kolumbijskog porekla Jonatan Gonzales, sa kojim sarađujem godinama unazad.

Ovaj komad govori o ljubavi, braku i vezi, o "perfektnoj porodičnoj slici", o moći, i vlasti, o strasti i seksu, o ženi koja je postala i ostala najbitnija "prva dama" Sjedinjenih Američkih Država, koja je obeležila istoriju i kao modna ikona 20. veka, koja je svojim držanjem dala primer mnogim ženama različitih dobi.

Ovaj komad govori i o ženi koja je postala najveći seks simbol na planeti, ženi sa najvećim brojem „Plejboj" naslovnica, onoj kojoj niko nije mogao da odoli jer je zbog svoje seksipilnosti i lepote obarala sa nogu, ženi kojoj lepota nije pomogla da pobedi nesigurnost i oseti se dovoljnom i prihvaćenom.

Kako se osećala Džeki Kenedi znajući da joj muž, „gospodin predsednik" spava sa najlepšom ženom sveta, a kako se osećala Merilin znajući da će zauvek ostati ljubavnica, nepriznata do kraja? Šta su jedna drugoj rekle na "čuvenom" tridesetominutnom sastanku koji je zauvek ostao misterija?

Iz moje perspektive, brodvejska publika će imati prilike da vidi šta se dogodilo iza zatvorenih vrata sa najmisterioznijim poznatim damama Amerike, Džeki Kenedi i Merilin Monro. Tajni sastanak otkrivamo ovog proleća" kaže Sanja Beštić o dodaje:

„Pored moje nove premijere, u Njujorku snimam TV seriju koja se zove "Catch 30" koja se bavi vezama generalno i otkriva najnoviji fenomen današnjice - fenomen "otvorene veze". Takođe, radim na interesantom eksperimentalnom projektu pisanja romana „u šest ruku" sa Davidom Albaharijem i Markom Šelićem Marčelom.

Za beogradsku publiku pripremam iznenađenje u maju mesecu u vidu novog Art Fusion Project-a „Heroji 112" u beogradskoj Kinoteci. Ovaj projekat radimo u saradnji sa NUZOP-om i kroz različite umetničke forme prikazujemo heroje današnjice."

I to nije sve od Sanje Beštić. Na festivalu monodrame u Zemunu, početkom jula ove godine, režiraće mono-komad gde će se svojim glumačkim talentom predstaviti Luka Mijatović.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 28. мај 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије