Читај ми!

Сан Дијего спреман за фестивал

У јужној Калифорнији се овог викенда одржава нови српски фестивал, и то на имању цркве Светог Ђорђа у Сан Дијегу. Вредни волонтери већ увелико припремају све што је потребно за овај свечани догађај.

Црква Свети Ђорђе у Сан Дијегу је најјужнија српска православна црква у југозападном делу САД. Налази се у стамбеном делу града, на само пола сата од Тихуане, пограничног града са мексичке стране границе.

Старешина храма протојереј ставрофор Браца Кршић каже да се и они припремају за фестивал заказан за 8. октобар.

"Сам храм је саграђен 1969. године, а парохија је основана 1952. године. То је друга локација у Сан Дијегу, надам се стална, и то у једном од најлепших градова у Америци, сунчани Сан Дијего", каже отац Бранислав Кршић.

У кухињи која је у друштвеној сали затичемо вредне волонтере који већ припремају пите за посетиоце фестивала.

"С обзиром на то да има велики број посетилаца и да треба велика количина хране, ми смо искористили овај данашњи слободан тренутак и наше вредне сестре, суграђанке су дошле да нам помогну, да урадимо шта можемо. Направили смо 30 гибаница које можемо да заледимо...поздрављамо све гледаоце у Србији, посебно оне у Шумадији, у Аранђеловцу и околини", каже Маја Топаловић.

Сан Дијего је веома леп град и међу четвртима су и Мала Италија, као и Лахоја, где се можете прошетати и уживати у бројним кафићима и ресторанима. Из дворишта наше цркве у Сан Дијегу се види и океан, што није чест случај.

петак, 17. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара