Читај ми!

Две деценије вредног рада Академије Свети Сава у Чикагу

Српско-америчка школа у Чикагу, Академија Свети Сава, обележава ових дана јубилеј, 20 година рада. Иако је школа хиљадама километара далеко од Србије, и родитељи и деца желе да, уз часове српски, похађају и што више других предмета на матерњем језику.

Родитељи, деца и пријатељи Академије Свети Сава у Чикагу, окупили су се на програму који представља продужетак прославе 20 година рада прве, и за сада једине званичне српско-америчке школе у Чикагу Академије Свети Сава.

Ово је пресудан моменат за школу јер је почела акција да се сагради нова школска зграда, јер је ђака више него икада раније и већ сада постоји листа чекања за предстојећу школску годину.

Родитељи чија деца иду у школу имају велику улогу у свему томе. Неки од њих су и сами рођени и одрасли у Америци а желели ди да им деца имају што јачу везу са Србијом.

"Лепо би било да по целој Америци имамо овакве школе, макар једну у Њујорку и једну у Лос Анђелесу", каже Катарина Радивојевић.

"То показује колико младих живи око нашег храма у овом граду и колико желе да одрже свој језик, традицију и своју веру", каже отац Дарко Спасојевић.

Школска година се завршила 3. јуна, а нова почиње 26. августа, што је усклађена са школом у овом делу Чикага.

субота, 18. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара