Читај ми!

Магазин Србија на вези, РТС Свет, 21.04

У "Магазину Србија на вези" ексклузивне приче из Чикага, Калгарија, Будимпеште и других места широм света. "Магазин" гледајте и на РТС2 у суботу, 11. јуна, у 11.30.

За нашу емисију говори амбасадор Републике Србије у САД-у, Марко Ђурић о актуелним догађајима у Вашингтону, у центру светске дипломатије, али и о дружењу са српском заједницом у Чикагу, на концерту највеће звезде са ових простора, Здравка Чолића.

О алтернативној дипломатији, потенцијалу српске дијаспоре, српско америчким односим кроз историју до данас, говори Деско Никитовић, дугогодишњи генерални конзул Републике Србије у Чикагу, а данас успешни привредник у Србији.

О актуелним дешавањима на архитектонској сцени, која ће утицати на будућност нашег живљења и изгледа градова код нас и у свету, у "Београдској недељи архитектуре - БИНА" открива Иван Рашковић, председник Друштва архитеката Београда.

Гошћа емисије је и Морана Ивковић, књижевница из Калгарија, Канаде која представља нову књигу из трилогије посвећене митолошким причама о старим словенским божанствима и древном култу род.

Водимо вас у Калаз,недалеко од Будимпеште, где су чланови српске самоуправе, за најмлађе становнике покренули, једном недељно наставу на српском језику. Репортажа Снежане Миливојевић.

Музички гости емисије Јулијана Винцан и Марина Арсенијевић и рок бенд Лагана среда.

Реприза емисије у 02.18 и сутрадан, у четвртак, у 13.55 на РТС Свет.

Уредник емисије Сузана Гвозденовић Пузовић

Редитељка Драгица Гачић.

недеља, 19. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара