Читај ми!

Магазин Србија на вези, РТС Свет, 23.37

У емисији "Магазин Србија на вези" говорићемо о активностима Завода за социјално осигурање. Представићемо и рад Математичке гимназије у Београду. Српска академија "Свети Сава" из Чикага обележила 20 година постојања. "Магазин" гледајте и на РТС2 у суботу, 4. јуна у 11.25.

У последњих неколико месеци потписано је више међународних уговора о социјалном осигурању, који ће олакшати остваривање права из ове области и нашим људима у расејању. Гост емисије Зоран Пановић, директор Завода за социјално осигурање.

Математичка гимназија у Београду позната је по резлтатима на такмичењима које постижу њени ђаци. Многи од њих школовање настављају на престижним светским универзитетима. Гост емисије Мирјана Катић, директорка Математичке гимназије у Београду.

Српска академија Свети Сава у Чикагу, обележила је 20 година постојања. То је јединствена Српска основна школа, призната у држави Илиноис, у којој се одвија двојезична настава. Из године у годину, све је више ђака. Прилог Александра Жигића.

Наши људи у Аустралији труде се да организују свој социјални живот. Окупљања и дружења имају велики значај, нарочито за пензионере српског порекла који настављају да живе у овој земиљи, далеко од отаџбине. Како изгледа живот пензионера српског порекла у Мелбурну, бележи наш дописник Драган Гавриловић.

Српска заједница на југу Француске из године у годину се увећава. Организују се нова удружења и отварају нове школе на српском језику. Из Марсеља се јавља Владан Јочић.

Музички гости емисије Жељко Васић и КУД Свети Сава из Миријева.

Реприза у 02.16 и сутрадан, у четвртак у 13.55 на РТС Свет.

Уредници емисије Бобан Ковачевић и Мирјана Раичевић Тасић.

Редитељ Драгица Гачић.

 

недеља, 19. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара