Читај ми!

Седморо малих Антића расте безбрижније

Десеточлана породица из околине Параћина пре две године није била у могућности да плати дуг за струју. Многи људи добре воље су се тада јавили, а акција помоћи је настављена и захваљујући организацији "Срби за Србе", Антићима је потпуно опремљена кућа.

Овако је било пре две године: мајка Јелена у импровизованој летњој кухињи на "смедеревцу" је припремала доручак за своје малишане.

Сада, у потпуно новој кухињи све је, каже, много лакше и брже.

"Пре им се спреми, одмах ту се и опере...много је боље", каже мама Јелена.

Са седморо деце, уз супруга који је стално на послу или у надници, тешко је било обезбедити пристојне услове за живот. Да је покренута акција за помоћ Антићима, Јелена каже да није могла ни да претпостави, да ће се толико добрих и хуманих људи јавити да помогну.

"Хвала свима што су нам помогли, као и организацији "Срби за Србе", каже Јелена.

За седморо малишана стигле су и сликовнице, друштвене игре, нова гардероба. Деца највише уживају у новим играчкама.

Није било лако да се објекат у изградњи припреми за нормалан живот. Кућа је била без воде и купатила, столарија лоша, кров који прокишњава, дуг за струју огроман, објекат нелегализован.

Отац деце, Синиша Антић каже да он то никад сам не би могао да заврши.

Да помогну Антићима, прво су се јавили певачи Кнез и Сергеј Ћетковић, а потом знани и незнани људи из земље и дијаспоре. Стизали су пакети хране, одеће и обуће за децу, Небојша Милошевић из Параћина писао је удружењима тражећи помоћ, све са циљем да седморо малишана имају безбрижно детињство.

"Срећом је то отишло у ширу јавност, уз помоћ РТС-а, и онда су се јавили донатори, као и "Срби за Србе", а била је ту и група "Друг за друга", који су доносили друге неопходне ствари, Породици је сад далеко, далеко бољи и пристојнији живот него што је био", каже Небојша Милошевић из параћина.

Организација "Срби за Србе" највише је помогла. Организовани су мајстори који су радили купатило, заменили столарију, урадили подове и зидове. За све просторије стигао је и нов намештај, па сад свако од седморо деце има свој кревет.

Елена, Анастасија, Татјана, Николина, Исидора, Филип и Вук имају сада много пристојније услове за живот. На пролеће, обећали су донатори, урадиће и фасаду куће

 

субота, 18. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара